Nervi întinși la maxim la FC Brașov. Sătui să fie mințiți că primesc un salariu, jucătorii au avut o ședință fulger cu președintele. „Suntem plimbați cu pluta!”

Marius ANGHEL 13 Apr. 2016, 10:50 Seria 2
Nervi întinși la maxim la FC Brașov.** Sătui să fie mințiți că primesc un salariu, jucătorii au avut o ședință fulger cu președintele.

Atmosferă explozivă la FC Brașov înaintea meciul de vineri cu Chindia. Înaintea antrenamentului de marți, Gheorghe Popa a avut o ședință în vestiar cu jucătorii. Discuțiile au fost extrem de tensionate, asta pentru că au fost fotbaliști care au răbufnit și i-au cerut explicații oficialului lui FC Brașov. La un moment dat s-a pus chiar problema ca jucătorii să nu iasă la antrenament! Spiritele s-au mai calmat, asta după ce Popa le-a spus jucătorilor ca va încerca să le plătească o parte din salariu până joi. Oricum, starea de nervozitate din vestiarul „stegarilor” înaintea unui meci important din play-off, așa cum este cel cu Chindia, nu poate aduce nimic bun. După circa 20 de minute de discuții, jucătorii au convenit că boicotarea antrenamentului nu este cea mai bună soluție, astfel că au participat la ședința de pregătire, care a avut loc pe un teren sintetic.

Matei: „Așa nu se mai poate!”

Mult mai tranșant a fost însă golgheterul echipei, Marius Matei, care anunță că nu mai este dispus să joace doar pe baza unor promisiuni neonorate. „De patru săptămâni suntem mințiți cu plata salariului. Așa chiar nu se mai poate. Suntem plimbați cu pluta! Că am jucat mai bine sau mai prost, eu spun că mi-am făcut datoria eu, dar și ceilalți jucători. Dacă șefii nu vor veni cu banii promiși, eu unul nu mai sunt dispus să fac compromisuri. Cu un minim efort din partea conducerii, cu plata unui salariu, noi suntem convinși că putem câștiga meciul cu Chindia și apoi să ne putem bate cu șanse reale la promovare. De o promovare în Liga 1 nu am beneficia doar noi, ci și creditorii clubului. Știe toată lumea cât ne-am chinuit să ducem echipa asta în play-off, am jucat și pentru suporteri, se crease o emulație în jurul echipei, dar acum totul este în mâna conducerii”, a punctat Matei, care ieri a făcut doar un antrenament de refacere.

„A fost tensiune în vestiar”

Gheorghe Popa a recunoscut că ședința a fost una tensionată. „Le-am explicat jucătorilor situația, le-am spus că facem eforturi să le plătim o parte din salariu. A fost o tensiune în vestiar, însă, în final, jucătorii au înțeles și apoi au plecat la antrenament”, a spus oficialul lui FC Brașov.

Altfel, accidentat în meciul cu Șoimii Pâncota, mijlocașul Alexandru Coman a reluat ieri antrenamentele. În etapa a 2-a din play-off, FC Brașov va juca vineri, de la ora 18.00, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște. „Stegarii” au doar varianta victoriei pentru a rămâne în lupta pentru promovare.

După desfășurarea primei etape din play-off, Gaz Metan Mediaș și-a păstrat avansul de un punct în fruntea seriei, având 24 de puncte, UTA și Chindia au rămas la egalitate de puncte, 23, în timp ce FC Brașov (19), FCM Baia Mare (17) și CS Mioveni (17) s-au îndepărtat de primele trei clasate.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 Apr. 2016, 10:50 Seria 2
Pe aceeași temă