Negocierile cu posibilii investitori de la FC Brașov stagnează. Sâmbătă, echipa redebutează în campionat, iar Stere are o mulțime de probleme

Marius ANGHEL 25 Feb. 2016, 10:39 Seria 2
Negocierile cu posibilii investitori de la FC Brașov stagnează.** Sâmbătă, echipa redebutează în campionat, iar Stere are o mulțime de probleme

Vestea bună pentru fanii lui FC Brașov ar fi aceea că echipa va face deplasarea la Arad pentru meciul de sâmbătă cu UTA Bătrâna Doamnă. Președintele interimar al Consiliului de Administrație al FC Brașov, Gheorghe Popa, spune că nici măcar nu s-a pus problema ca echipa să nu se prezinte la startul oficial al sezonului.

„Sunt bani pentru deplasarea la Arad. Echipa va pleca vineri dimineața spre Arad, la prânz jucătorii vor lua masa la Deva, iar după-amiaza este programat un antrenament la Arad”, a precizat Gheorghe Popa.

Referitor la discuțiile cu investitorii italieni, Popa a spus doar că „discuțiile dintre cele două părți continuă, suntem în contact permanent, se studiază actele”. Se pare însă că, în paralel, se continuă negocierile și cu investitorul germano-american adus în România de soția lui Laurențiu Reghecampf.

Toată incertitudinea din jurul clubului nu are cum să nu afecteze jucătorii, care așteaptă cu sufletul la gură rezolvarea problemelor. Fanii nu dezarmează și rămân alături de echipă. După ce s-au mobilizat pe rețelele de socializare cu o mulțime de mesaje de susținere sub sloganul „Steagu” nu moare”, aceștia și-au anunțat prezența și la meciul de la Arad pentru a-și susține favoriții.

Promisiunea lui Bruno Madeira

Dacă la nivelul acționariatului nu s-au făcut pași concreți, în schimb, în ceea ce privește lotul, oficialii clubului s-au mișcat destul de bine. Bruno Madeira a ajuns marți seara la Brașov, iar ieri a intrat în programul normal de pregătire al echipei. „Recunosc, am fost puțin emoționat când am intrat în vestiar, pentru că aici am multe amintiri frumoase. Nu pot face multe promisiuni, pot spune doar că voi da totul pe teren la fiecare meci. Nu știu dacă voi putea juca la Arad, vom vedea după antrenamentul de joi”, a spus, citat de Monitorul Expres, Bruno Madeira, care a fost împrumutat de Chiajna la Brașov, la fel ca și Iacob și Pană, până la finalul sezonului.

Georgescu și Manole au semnat

După fundașul central Vlad Georgescu, un alt tânăr jucător de la Dinamo a ajuns la Brașov. Este vorba de mijlocașul Laurențiu Manole, campion cu Dinamo la juniori republicani B. Manole a intrat ieri în programul echipei și va putea fi folosit în meciul de la Arad. Manole este reprezentat de soția lui Reghecampf. „Și Bruno Madeira și Manole sunt doi jucători pe care i-am dorit și sper să-i putem folosi în meciul de sâmbătă”, a spus Stere.

Alți doi tineri jucători doriți insistent de oficialii lui FC Brașov, Patrick Petre (Dinamo) și Vlad Mihalcea (Steaua), nu vor ajunge la Brașov. „Patrick Petre și Vlad Mihalcea sunt doi tineri jucători pe care i-am dorit, însă, din păcate, nu am reușit să-i aducem pentru că nu am primit acceptul cluburilor de care aparțin”, a încheiat Stere.

Un alt jucător care se pregătește de două zile cu FC Brașov, fundașul central Marian Marin, nu este încă rezolvat, astfel că sunt șanse mici să poată juca sâmbătă.

Grigorie mai întârzie

Deși era așteptat ieri la Brașov, mijlocașul Ștefan Grigorie se va alătura lotului începând de săptămâna viitoare. „Am o ușoară problemă medicală la picior și fac un tratament sub îndrumarea medicului Pompiliu Popescu. Cum nu puteam juca sâmbătă, am convenit cu cei de la club să rămân la București, iar luni să vin la Brașov și să încep antrenamentele cu echipa”, a spus Ștefan Grigorie.

Todea: „Cu Brașovul, mai mult decât un meci de șase puncte”

De cealaltă parte, cei de la UTA așteaptă cu multă încredere duelul cu „stegarii”. „FC Brașov a făcut achiziții importante în această iarnă, reușind să aducă jucători cu experiență din Liga 1. Pe de altă parte, este clar că brașovenii au o mică problemă legată de omogenitate ținând cont că au adus mulți jucători într-un timp atât de scurt. Știm că au probleme și la nivelul fundașilor centrali. FC Brașov este o echipă robustă, care stă foarte bine la nivelul atacanților, în special Matei și Ene. Revenirea lui Szabo pe banca tehnică este importantă și sunt convins că se va implica în alcătuirea echipei. Pentru noi este un meci important, iar un succes ne poate asigura în mare măsură calificarea în play-off. Din acest punct de vedere este mai mult decît un meci de șase puncte”, a declarat Cristi Todea, „secundul” lui Roland Nagy la UTA.

Meciul UTA Bătrâna Doamnă – FC Brașov este programat sâmbătă, la ora 11.30 și va fi transmis în direct de DigiSport.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 25 Feb. 2016, 10:39 Seria 2
Pe aceeași temă