Nagy face curățenie la mijloc pentru a întări atacul

06 Dec. 2011, 13:25 Seria 2
Nagy face curățenie** la mijloc pentru a întări atacul

UTA încheie un an dezamăgitor și e normal ca „oficialii” din Calea Aurel Vlaicu să caute soluții pentru un 2012 mult mai bun. Deși la jumătatea sezonului se află doar pe locul 8, „alb-roșii” se gândesc încă la promovare, mai ales că aceasta ar putea veni și de pe locurile 3 sau 4. Pentru asta, președintele Giovanni Catanzariti le-a transmis antrenorilor săi că-și dorește un lot cu adevărat competitiv pentru retur, însă, înainte de toate, trebuie făcută ordine în actuala garnitură. „Principalul” Roland Nagy spune că până la finalul acestei săptămâni se vor purta discuții cei 4-5 fotbaliști aflați pe lista neagră, iar, în paralel, se poartă negocieri posibilele achiziții.

Schimbări în linia mediană

Exceptând portarii, Smaranda și Amadio apărând în general bine, echipa fanion a Aradului a avut probleme în toate compartimentele în turu, recent încheiat. Atacul a suferit cel mai mult după plecările lui Țucudean și Voiculeț și randamentul nesatisfăcător al lui Drăghici, defensiva nu a mai oferit siguranța din campionatul trecut, însă, oarecum paradoxal, majoritatea jucătorilor aflați pe lista neagră sunt mijlocași. „Nu doresc să dau nume până nu discut cu ei personal, dar admit că ne-am gândit să ne despărțim de doi-trei jucători din linia mediană. Și nu sunt probleme de valoare sau talent la mijloc, ci probleme de atitudine. În locul lor o să vină alții, care-și doresc cu adevărat să reușească în această meserie, dar sperăm și în recuperarea cât mai rapidă a lui Chindriș”, ne-a mărturisit Roland Nagy.

„Disponibilizările” vin și ca urmare a numărului ridicat de cadre de la mijlocul terenului, „textiliștii” stând bine numeric mai ales la fotbaliști de bandă. Ținând cont de faptul că Jakie Nicolae și Florin Gâlcă au participat la primele două „trialuri” ale săptămânii trecute, s-ar putea ca ambii fotbaliști să nu aibă viitorul asigurat în „alb-roșu”.

Problema căpitanului

Fără îndoială, unul dintre jucătorii care ar dori să uite cât mai repede prima parte a sezonului este Claudiu Pascariu. Căpitan al UTA-ei și punct fix al defensivei în sezoanele trecute, fundașul de 23 de ani a ieșit din primul „unsprezece” în urma unor prestații mai puțin fericite, cedându-i locul lui Alin Gligor și banderola lui Predrag Pocuca. „Din punctul nostru de vedere, cred că am procedat corect în cazul lui Pascariu. Atâta timp cât a dat randamentul așteptat de noi și și-a făcut bine treaba, nu puteam să-l scoatem din echipă. Prin evoluții și atitudine și.a câștigat locul și banderola de căpitan, dar în această toamnă Pascariu nu a mai fost același ca și sezoanele trecute. Am discutat deseori cu el, îi cunoaștem nemulțumirile, dar credem că el ar trebui să fie supărat în primul în rând pe el și apoi pe alții”, a punctat Roland Nagy.

Atâta timp cât tehnicianul „alb-roșiilor” și-a manifestat dorința de a-i include în lot pe „tramvaiștii” Manea și Dubeștean, nu este exclus un „divorț” între cele două părți în această iarnă, fie și pentru o perioadă scurtă, de o jumătate de an. Siminic, Gligor, Pocuca, Calvin și – probabil – Bălan nu ar avea motive să se simtă amenințați de valul disponibilizărilor.

Cel puțin două achiziții în atac

Deși a prins aproape toate minutele turului pe teren, Octavian Drăghici nu a fost atacantul incisiv, care ar fi trebuit să-l facă uitat pe Adi Voiculeț. Dacă mai dăugăm și faptul că pentru poziția celui de-al doilea atacant nu s-a găsit o constantă, Drăgan, Capătă și Miron evoluând – fără prea mare succes – pe rând, este clar că UTA are mare nevoie de întăriri în ofensivă. „Ne dorim cel puțin doi atacanți care să fii confirmat măcar la nivelul Ligii a 2-a, dacă nu în Liga 1 și am demarat discuțiile în acest sens. Ar fi de preferat să încheiem negocierile până la finalul acestui an și jucătorii vizați să înceapă pregătirea cu noi pe 9 ianuarie”, a explicat Roland Nagy.

Voiculeț – Apostu, posibilul tandem ofensiv al returului

UTA încearcă să se miște cât mai repede pe piața de transferuri și s-a gândit să repatrieze doi dintre atacanții care au dat goluri importante pentru gruparea „alb-roșie”. Bogdan Apostu a fost anunțat de o lună și jumătate de Vivi Răchită că nu mai este dorit la Petrolul Ploiești și, dacă nu își va găsi un angajament bun în Liga 1, ar putea alege cu sufletul. Se știe că hunedoreanul are o slăbiciune pentru echipa fanion a Aradului, cu care și-ar dori să joace din nou pe prima scenă. Cât despre Adrian Voiculeț, discuțiile telefonice purtate de Roland Nagy și Giovanni Catanzariti nu mai reprezintă un secret. Dacă „Bobo” va decide că e cazul să plece de la Brașov, UTA este în pole-position pentru un nou contract. „Varianta unui tandem Voiculeț – Apostu este mai mult decât interesantă. Mi-ar face plăcere să lucrez din nou cu ei, sunt doi fotbaliști de valoare. Mai rămâne de văzut dacă putem să le satisfacem pretențiile, ambii sunt în vizorul nostru”, a recunoscut Nagy.

Totodată, „Bătrâna Doamnă” se mai află pe urmele unui golgheter cu mare experiență la nivelul Ligii a 2-a.

Sursa: Sport Arad

06 Dec. 2011, 13:25 Seria 2
Pe aceeași temă