Nae Ungureanu: „În retur echipa va defila”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2013, 14:05 Seria 2
Nae Ungureanu:** „În retur echipa va defila

Fosta glorie a Universității consideră că o pregătire bună de iarnă va asigura promovarea la pas a echipei pregătite de Ovidiu Stângă.

Nicolae Ungureanu a fost invitatul special al emisiunii sportive de la Oltenia TV. Cooptat recent în staff-ul echipei din Bănie, Ungureanu a explicat de ce a acceptat oferta: „Pentru noi, cei care am trecut prin fenomenul fotbal, e foarte greu să te detașezi de el. Una este să rămâi în Craiova, alta e să iei geamantanul în spate. Una peste alta m-a încântat colaborarea asta, că sunt acasă. Iar la CS Universitatea Craiova s-a început o nouă eră, cu niște proiecte serioase, pe termen lung. Propunerea care a venit din partea Universitatii mi-a venit ca o mănușă. Monitorizarea centrului de copii și juniori este un lucru extrem de meticulos, care te ține ocupat non-stop”.

Despre munca sa la club, Ungureanu a spus: „Un jucător nu se recomandă după un meci, avem o politică serioasă din punctul acesta de vedere: nu vrem să luăm un jucător cu care să ne facem treaba anul acesta, iar în următorul să-l dăm afară că nu mai e bun. Dacă se va investi la Universitatea, eu cred că se vor aduce jucători tineri valoroși așa cum s-a întâmplat și la Internațional Curtea de Argeș, pentru că Răduț, Nistor, Chiricheș, Vlad, Ciucur și alții care au fost cooptați la Curtea de Argeș și au ajuns la Pandurii sunt jucători găsiți de Ungureanu, Mănăilă și de Stoica”.

Obstacolele sesizate de fosta glorie în formarea unui centru puternic țin de faptul că trăim în era laptopurilor și de apariția școlilor private. „Noi, din timpul liber – trei sferturi îl petreceam pe maidan, acum marea majoritate a copiilor vin cu scutiri la orele de sport. Copiii nu se mai joacă. Acum e era laptopurilor. Cel mai bine ar fi ca în perioada imediat următoare să facem cât mai multe selecții prin școli, pentru că mai toate școlile și-au făcut câte un teren sau două sintetice, și să urmărim copiii, pentru că zona Olteniei este una benefică pentru fotbal. Școlile private nu sunt o soluție, nu au pe piept sigla Universității Craiova. Din păcate, de doi ani de zile  nu s-a mai auzit de fotbal prin Craiova, dacă Marin Condescu nu ținea cu dinții să aibă echipa asta în divizia A – ar fi dispărut fotbalul din Oltenia. E un om de apreciat, care a investit mult timp și mulți bani în fotbal”.

Ungureanu e de părere că în partea a doua a sezonului, Universitatea nu va avea rival: „Lotul a fost făcut în viteză, așa că greșelile au fost inerente. Cu corecturile care s-au făcut și se vor face și de Ovidiu, că i se cer rezultate pe termen scurt, eu cred că se va forma o echipă care în retur va defila. În ultima perioadă, echipa și-a schimbat și stilul de joc, eu sper ca de la etapă la etapă echipa să acumuleze puncte, și experiență. Ce mi-aș dori în primul rând de la Ovidiu? Să aducă la fiecare meci 15-20.000 de spectatori, pentru că publicul din Craiova e avid după fotbal”.

Despre adversarul de sâmbătă, Ungureanu a spus: „Oltul este o echipă de bătut, mi se pare debusolată. Nu au o idee tactică, merg doar pe inspirația jucătorilor. Eu cred că Ovidiu și-a propus ca până la finalul acestui tur să nu piardă nici un meci. Și, la orice pas greșit al Bistriței, să salte peste ei”.

Ungureanu și-a creionat favoritele la promovare: „Bistrița va fi una dintre echipe, Târgu Mureș are un antrenor ambițios, în persoane lui Sabău, Vâlcea are un lot de jucători foarte buni, Olimpia Satu Mare mai e printre favorite, și să vedem ce se întâmplă cu echipa lui Mititelu. Cu aceste echipe ne vom lupta pentru promovare. Suporterii să aibă răbdare cu echipa, pentru că orice casă începe cu o temelie, apoi începe construcția cărămidă cu cărămidă”.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 22 Oct. 2013, 14:05 Seria 2
Pe aceeași temă