ASU Politehnica a jucat un nou amical cu juniorii de la Centrul Național de Pregătire Timișoara: „Băi, Szasz, cum să dai pasă la adversar?”

ASU Politehnica a jucat un nou amical cu juniorii de la Centrul Național de Pregătire Timișoara:

Pentru a doua săptămână consecutivă, ASU Politehnica a programat un meci de verificare cu Centrul Național de Pregătire Timișoara, câștigat de alb-violeți cu 3-2. Deși Liga a II-a a început, Cosmin Petruescu dorește să mai pună la punct jocul echipei, și nu greșește, având în vedere că și la acest meci au fost câteva greșeli mari făcute de echipă.

Din minutul 19, ASU Politehnica a a marcat, prin tânărul Bănică. Diferența a crescut în minutul 30, când Plămadă a marcat pentru 2-0. Diferența s-a redus șapte minute mai târziu, când Coroiu a înscris după un contraatac pornit de la o lovitură liberă executată de echipa lui Cosmin Petruescu. Diferența putea crește și mai tare, dar Pițigoi s-a încurcat în careu, la o fază la care portarul Dalin Munteanu era efectiv în patru labe.

Tamas Szasz a făcut mai multe greșeli în repriza a doua, iar în minutul 61, Rusu a egalat după o astfel de eroare. Atunci, Cosmin Petruescu și-a certat elevul „Băi, Szasz, cum să dai pasă la adversar?”. Pe final, ASU  a avut „noroc” că Țiereanu l-a faultat pe plămadă în careu și astfel, Florin Lazea a marcat golul victoriei din penalty.

ASU Politehnica: Munteanu, Bedea, Szasz, Coadă, Cojocaru, Ghinescu, Ignea, Lazea, Miholca, Plămadă, Bănică. Au mai intrat: Borbei, Bot, Prodana, Rus

Centrul Național de Pregătire: Pădure, Jurj, Țiereanu, Goța, Stoianovic, Pop, Coroiu, Trip, Gâdea, Pițigoi, Șimăndan. Au mai intrat: Mitrică, Cin, Popa, Bănceanu, Lazăr, Rusu, Kecskes

Amicalele ar putea duce și la transferuri între cele două cluburi

Cosmin Petruescu a fost mulțumit la final, deși în timpul meciului a avut reproșuri pentru unii jucători. ” Sunt foarte binevenite aceste jocuri de pregătire. A fost un antrenament foarte bun. Mă bucur că unu avem jucători accidentați după acest meci și consider că ne-am atins toate obiectivele pe care ni le-am propus, atât în ceeea ce privește fazele de joc, fazele ofensive, defensive, fixe, dar mai ales din punct de vedere al efortului. Consider că încetul cu încetul toți jucătorii pe care îi avem apți încep să intre într-un ritm cât de cât competițional„, a declarat tehnicianul alb-violeților.

Cristian Petcu a punctat că unii dintre elevii săi ar putea ajunge la clubul suporterilor în viitor. ” Nu e vorba de rezultat. Sunt meciuri foarte bune pentru noi, solicitante. Se joacă într-un cadru foarte bun, pe un teren foarte bun, în mijlocul Timișoarei. Avem numai de câștigat din meciurile acestea, indiferent că pierdem sau câștigăm. Vom mai juca meciuri cu Cosmin, suntem într-o relație foarte bună. S-ar putea de la Centru să meargă jucători de perspectivă la ASU Politehnica, cred că acesta e cel mai important aspect. Am vorbit cu domnul Stoichiță, ne-a asigurat că vom avea competiție. Deocamdată sub ce formă, nu știu„, a precizat Petcu, întrebat și despre programul echipei sale în Liga a III-a.

Articol scris de Anda Deliu

Pe aceeași temă