Muzeul Județean Argeș a organizat o întâlnire între fostele glorii alb-violete cu ocazia împlinirii a 60 de ani a FC Argeș

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 16:40 Seria 2

Astăzi FC Argeș a împlinit 60 de ani de existență. Chiar dacă gruparea din Trivale trece prin cel mai greu moment, echipa fiind ca și desființată, Muzeul Județean Argeș a organizat o întâlnire cu fostele glorii alb-violete. La acest eveniment au fost prezenți, printre alții: Ilie Bărbulescu, Tănase Dima, Viorel Moiceanu, Remus Vlad, Stelică Badea, Eduard Augustin, Vasile Stan, Doru Toma, Mihai Zanfir, Nicolae Diță, Constantin Radu, Iulian Tameș, Nelu Ceaușu.

Remus Vlad, fost căpitan al FC Argeș, a vorbit despre perioada petrcută la gruparea din Trivale: Vreau să vă mulțumesc pentru invitația de a participa la acest eveniment. Datorită faptului că am făcut parte din familia FC Argeș am reușit să aducem rezultate cu această echipă. Mă bucur că m-am întâlnit cu foarte mulți colegi cu această ocazie dar din păcate mulți din colegii noștri nu mai sunt. Nu vreau să întristez acest moment pentru că implinim 60 de ani de când existăm. Îmi aduc aminte că în 72 când am câștigat campionatul am avut un joc decisiv cu UTA iar stadionul nostru a fost plin. Am câștigat acel meci și am ajuns astfel în fruntea clasamentului.

Pentru că evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean, Remus Vlad a adus și un cadou special: Este vorba de fanionul care l-am schimbat cu Zoco, căpitanul Realului din acea perioadă.

Prezent la eveniment, Tănase Dima, antrenor secund al FC Argeș a declarat: Vreau să îmi exprim atașamentul și toată simpatia celor care au contribuit la triumful acestei echipe minunate. S-a înviințat în 1953… Eu în 1952 am debutat în fotbalul argeșean la Curtea de Argeș. Până în 1961 am fost rivali pentru că între Curtea de Argeș, Dinamo Pitești și Flacăra Roșie Rm. Vâlcea a fost o rivalitate permanentă. FC Argeș a constituit un bun exemplu, a găsit întotdeauna mijloace tehnico-tactice să facă față rivalilor Dinamo și Steaua care dețineau puterea politică. Am avut jucători de execepție, jucători talentați și eu consider că am fost cei care am împins economia în județ. Eu sper ca FC Argeș să nu moară, eu cred că nu va muri datorită nouă care vom susține în continoare această idee, iar cei care nu sunt în stare să aprecieze să facă pasul înapoi.

Sursa: Sport Argeș

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 16:40 Seria 2
Pe aceeași temă