Munteanu analizează parcursul din Liga a II-a: „2012 a fost un an foarte bun pentru Damila Măciuca”

Marius ANGHEL 18 Dec. 2012, 15:45 Seria 2
Munteanu analizează parcursul din Liga a II-a:**

Damila Măciuca a fost una dintre echipele surpriză ale turului campionatului Ligii a II-a. Promovată din Liga a III-a, formația pretătită de Erik Lincar a ajut evoluții foarte bune în acest sezon, drept dovadă și poziția din clasamentului Seriei a II-a. Clasați pe locul 4, vâlcenii au câștigat duelul cu multe echipe consacrate ale fotbalului românesc și, de asemenea, i-a depășit și pe rivalii din județ, CSM Râmnicu Vâlcea. Deși mult timp din acest tur a stat pe un loc promovabil, rezultatele slabe din ultimele etape i-au dat jos de pe podium pe măciucari.

Președintele Damilei, Lucian Munteanu, a acordat site-ului oficial al echipei vâlcene un interviu în care vorbește despre evoluția din turul campionatului, despre minusuri și plusuri, despre cine a confirmat și cine a dezamăgit și nu în ultimul rând despre strategia antrenorului.

„2012 a fost un an foarte bun pentru Damila Maciuca. In primul rand, am promovat in Liga a 2-a, apoi am avut un parcurs multumitor in turul campionatului si nu in ultimul rand, am ajuns in primele 32 de echipe din tara in Cupa Romaniei. Am inceput sezonul foarte bine, cu rezultate pe care nu le anticipa nimeni. Apoi a venit infrangerea din deplasarea de la Mioveni si am pierdut din turatie. Mai mult, Vointa Sibiu s-a retras din competitie si am pierdut alte trei puncte la „masa verde”. Finalul sezonului a fost mai putin fast pentru noi, reusind doar un punct in trei etape, rezultate care ne-au dus pe locul patru in clasament, la opt puncte distanta de locul doi promovabil. Per ansamblu, pot spune ca evolutia echipei a fost buna, iar daca eram putin mai concentrati puteam avea inca cinci puncte in plus. Dar in fotbal, fiecare meci are istoria lui si nu mai putem da timpul inapoi.”, și-a început Lucian Munteanu discursul.

Plusuri și minusuri

„In vara noi am reconstruit Damila prin aducerea multor jucatori noi. Unii au confirmat, altii nu, iar acestia din urma au plecat sau vor pleca in pauza de iarna. Mi-au placut Adi Popa, Iosif Melcea, Edi Stoica, Samson Nwabueze si Codrut Lirca. De asemenea, o mentiune speciala pentru Albert Voinea, cel care a devenit golgheterul Ligii a 2-a. Dintre fotbalistii vechi, Ionut Stoica, Iordache si Codin cred ca s-au integrat bine in mecanismul gandit de Erik Lincar. M-am bucurat ca au debutat in Liga a 2-a portarul Bogdan Geanta si fundasul Parvulescu. Din pacate, banca de rezerve nu a fost la nivelul titularilor si am fortat mereu aceeasi jucatori. Suntem foarte multumiti de banca tehnica, in special de Erik Lincar, antrenorul principal, pentru modul profesionist in care a pregatit echipa, pentru disciplina impusa de el in cadrul lotului si bineinteles, pentru rezultatele obtinute in tot anul 2012.”, a mai spus președintele Damilei.

Lot mai restrâns pentru retur

Pentru returul campionatului, Munteanu anunță câteva transferuri importante, însă nu se va mai proceda ca până acum. În partea a doua a sezonului, Damila se va baza pe calitate, nu cantitate.

„Cu siguranta ca vom transfera cativa fotbalisti de valoare in aceasta pauza. Strategia noastra pentru retur se va baza pe calitate si nu pe cantitate. Vreau sa avem un lot mai restrans, dar mai valoros, pentru a aduce concurenta pentru fiecare post in parte. Mizam in continuare pe tinerete, pentru ca planul nostru este acela de a construi in cativa ani o echipa competitiva care sa poata promova in Liga 1.”, spune Munteanu.

„Nu mai vine la Drăgășani să joace împotriva unui adversar oarecare”

Nu în ultimul rând, președintele vâlcenilor a vorbit și despre lupta pentru promovare, numind două formații cu șanse mari la accederea în Liga I. Peste acestea, Lucian Munteanu se așteaptă la un retur mult mai greu, deoarece Damila a demonstrat că nu e o echipă oarecare, astfel că adversarii se vor concentra altfel în duelurile cu ei.

„Favorite sunt clar Corona Brasov si Poli Timisoara, prima din postura de lider si pentru faptul ca a obtinut multe puncte din deplasare in tur, iar Poli pentru ca are sustinere puternica atat din mediul privat cat si din cel public, pe langa un lot valoros. In fotbal se pot intampla multe, se mai pot retrage echipe, altele pot renunta la obiectiv si de aceea noi trebuie sa incercam sa obtinem cat mai multe puncte in retur, astfel incat la finalul sezonului sa fim cat mai sus in clasament. Meciurile din retur vor fi mult mai grele decat cele pe care le-am disputat in prima parte pentru ca avem deplasari la echipe puternice, de unde se pot obtine greu puncte, iar pe de alta parte nimeni nu mai vine la Dragasani sa joace impotriva unui adversar oarecare. Rezultatele noastre ne-au facut cunoscuti si adversarii isi iau masuri de precautie acum”, a încheiat Lucian Munteanu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 18 Dec. 2012, 15:45 Seria 2
Pe aceeași temă