Moș Crăciun a venit cu probleme pentru Horoba. Firma conducătorului de la Gaz Metan, în afaceri cu clubul?

Moș Crăciun a venit cu probleme pentru Horoba.** Firma conducătorului de la Gaz Metan, în afaceri cu clubul?

Președintele echipei Gaz Metan, Ioan Horoba, a fost suspendat din funcție după un audit la clubul medieșean. Există suspiciuni că firma de turism a oficialului a încheiat contracte cu clubul ce activează acum în Liga 2.

Un audit comandat la clubul din Mediaș avea să-i strice sărbătorile lui Ioan Horoba. „În urma auditului anual făcut la Clubul Gaz Metan Mediaș, s-a dispus suspendarea din funcție a președintelui Ioan Horoba până la clarificarea unor aspect ce țin de o posibilă situație de conflict de interese. În perioada următoare va fi realizată o verificare de către o casă de avocatură specializată care să emită un punct de vedere avizat. Până în momentul în care se va lămuri acest aspect, Clubul Gaz Metan va fi reprezentat de către Directorul General Adjunct Iosif Biro”, scrie în comunicatul oficial emis de către club.

Concret, Ioan Horoba deține o agenție de turism și suporterii echipei vorbesc de mult despre faptul că prin această firmă se organizează deplasările și cantonamentele echipei, iar astfel banii ajung în contul firmei lui Horoba. Se pare că această suspiciune o au și cei care au întreprins auditul și așa se explică posibilul conflict de interese. Fanii echipei au inițiat și o petiție online, în care se strâng semnături pentru ca președintele Gazului să plece de la echipă.

Gaz Metan se situează în acest moment, la finalul anului 2015, după 18 etape desfășurate în campionatului Ligii 2, pe loc de play-out în Seria a II-a, pe 7. Văzută ca principală candidată la promovare din această serie, gruparea medieșeană a dezamăgit în această primă parte a sezonului, iar această iarnă vrea să ia măsuri drastice în privința organizării și a lotului. Conducerea băncii tehnice a cerut scăderea salariilor și mizează pe prime pentru a-i motiva pe jucători. Unele dintre „vedetele” echipei nu doresc însă să li se reducă salariile la 1.500 de euro și ar putea să nu mai continue la Gaz Metan.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă