Primarul Reșiței a comandat un audit la Metalul: „Am încredere în continuare, dar cu o strategie care să aibă la bază o susținere financiară. Prezența fizică aici”

Marius ANGHEL 03 Apr. 2015, 20:30 Seria 2
Primarul Reșiței a comandat un audit la Metalul:**

Speriat de datoriile de miliarde pe care le-ar avea Metalul Reșița, edilul-șef a comandat un audit intern la clubul pe care municipalitatea îl finanțează cu un miliard de lei vechi pe lună. Astfel s-ar lămuri dacă patronul Cătălin Rufă a manageriat clubul defectuos sau nu.

Rosso-nerii sunt pe locul doi în clasament, la șase puncte în urma Timișoarei, cu șanse mai degrabă teoretice la promovare, dar în Valea Domanului nici măcar acum nu e liniște, când fotbalul reșițean trăiește cele mai bune momente din ultimii 15 ani. Metalul ar fi putut fi cu un picior în prima ligă înainte de startul play-off-ului dacă echipa ar fi fost susținută cu adevărat de toți factorii și chiar locul ocupat acum e o performanță în condițiile în care atmosfera este destul de tensionată.

Primarul Mihai Stepanescu a vorbit din nou public despre situația clubului și relația cu Cătălin Rufă. „Din câte cunosc, eu știu că domnul Rufă are datorii, fiind acționar majoritar la acest club, față de jucători, de staff-ul tehnic, față de diverși furnizori. Datoriile sunt undeva peste patru miliarde din ce am fost eu informat”, a afirmat edilul.

Deocamdată nu are cifre oficiale, dar le va afla imediat după finalizarea auditului care a demarat joi. „Eu am dat o dispoziție unde colegii cu răspunderi economice, juridice, audit, în aceste zile verifică tot ce înseamnă activitate în ultima perioadă, iar răspunsul o să vi-l dau după data de 12 aprilie, dată până la care i-am sugerat, așa se întâmplă într-un parteneriat, să-și achite toate datoriile, pentru a crea acel climat de performanță de care vorbea și dânsul, și eu, am avut încredere, am încredere în continuare, dar cu o strategie care să aibă la bază o susținere financiară. Prezența fizică aici. Știu că fostul administrator și-a dat demisia. La adunarea acționarilor a fost prezent tatăl dânsului, după aceea am aflat că un alt, mă rog, reșițean, este ales de dânsul. Am făcut o adresă să ne comunice în scris cine este administratorul clubului pentru că e necesară prezența aici, este nevoie de susținerea echipei și toate cu transparență și cu legalitate”, a mai declarat Stepanescu.

Cătălin Rufă a salutat ideea efectuării auditului de către reprezentanții municipalității, fiind convins că așa se vor risipi multe dintre poveștile create în jurul clubului, care nu au făcut decât rău echipei. „Este adevărat că la un moment dat poate am cheltuit mai mult decât ne-am fi permis, dar trebuie să se înțeleagă un lucru. Când am venit la Reșița mi s-a cerut să fim undeva la mijlocul clasamentului. Am simțit că putem încerca mai mult. Am terminat de fiecare dată sezonul regulat pe locul doi, am făcut o echipă bună care a avut șanse reale la promovare și încă le păstrează, chiar dacă nu mai sunt la fel de mari. M-am gândit că în contextul în care ne batem pentru Liga I vom obține o suplimentare de buget, că vom atrage și alți parteneri. Despre datorii vă pot spune situația și acum. Avem 64.000 de lei de achitat la furnizori, 40.000 către jucători și mai avem 30.000 la Fisc. Acum mă gândesc la meciul de sâmbătă, pe care sper să-l câștigăm, apoi mai vedem ce e de făcut”, a declarat Cătălin Rufă.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 03 Apr. 2015, 20:30 Seria 2
Pe aceeași temă