Marțian agită degeaba apele la Arad, Catanzariti e tot mai decis să declanșeze insolvența

Marius ANGHEL 21 Aug. 2013, 20:21 Seria 2
Marțian agită degeaba apele la Arad,** Catanzariti e tot mai decis să declanșeze insolvența

Circul e la el acasă la UTA când în scenă apare Adrian Marțian. Nu a fost vorba despre o descindere fizică a finanțatorului la Arad, ci despre un tertip destul de ieftin, menit să mai agite apele și să mănânce din timpul și așa foarte prețios al „alb-roșiilor”. Dejeanul a trimis la birourile din Calea Aurel Vlaicu două contabile, care să înceapă un soi de audit, tardiv și – în același timp – inutil, ținând cont de faptul că un astfel de audit, și încă unul foarte complex, s-a efectuat cu ocazia depuneri dosarului de licențiere în luna mai a acestui an.

Inițial, angajații „Bătrânei Doamne” au refuzat să ofere acte oficiale acelei „mesagere” a „Împăratului”, situația schimbându-se de abia după venirea lui Giovanni Catanzariti la club. Între timp, Marțian îi suna pe suporteri pentru a se plânge de tratamentul de care are parte, însă cine să-l mai înțeleagă și să-l compătimească? Fanii nu pot uita că omul de afaceri clujean a tot promis toată vara că vine, preia clubul și face treabă, însă și la ora asta e tot la faza auditului.

Mai mult, câteva zeci de arădeni erau pregătite să-i ceară socoteală față în față lui Marțian, în cazul în care acesta apărea miercuri la club, dar nu a fost cazul. Sătui să fie duși cu zăhărelul de pe o…luni pe alta, suporterii ar fi dorit să pună radical problema și rămân pe poziții și joi, cu ocazia posibilei vizite a prietenului lui Mutu în orașul nostru. Fie Adrian Martian investește rapid cel puțin 400-500 de mii de euro, stingând datoriile ce gâtuie clubul și făcând un lot competitiv de Liga a 2-a, fie va fi somat să accepte oferta celor de la Atletico.

Chiar și având acești bani, Martian va trebui să dea socoteală pentru declarațiile din ultimele două săptămâni, când UTA era aproape de a fi exclusă din eșalonul secund fiindcă nu achitase niște taxe la Federație. Dejeanul spunea că are treburi mai serioase decât soarta Bătrânei Doamne, stârnind – astfel – furia fanilor suporterilor.

În caz că nu va finanța joi clubul și nici nu va renunța de bună voie la creditare, Martian nu se va putea opune variantei insolventei. Rămas și el fără solutii de continuare a activității, Giovanni Catanzariti este pe cale sa declanșeze procedura ce ar salva pe moment gruparea emblemă a Aradului. Ținând cont de apropierea față de italianul de la șefia UTA-ei în timpul amicalului cu Sânicolau Mic, Alexandru Meszar, respectiv clubul Atletico, nu par a fi străini de intențiile lui Catanzariti.

Din informațiile noastre, avocații care au studiat actele clubului în ultimele zile urmează să se exprime dacă se poate declanșa insolvența la clubul „textilist”. Dacă becul verde se aprinde, Marțian, ca și creditor minoritar, nu mai poate încurca planurile echipei pe care a purtat-o prea mult timp în deșert.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Aug. 2013, 20:21 Seria 2
Pe aceeași temă