Mobilizare generală la Poli! „Veniți la meci, să arătăm că Timișoara nu moare!”

03 Apr. 2012, 16:36 Seria 2
Mobilizare generală la Poli!**

Galeria lui Poli a început o campanie de promovare a meciului Poli Timișoara – Gloria Bistrița, care va avea loc mâine, la ora 19.

Fanii au lipit 700 de afișe în oraș și au transmis prin intermediul internetului un mesaj de mobilizare pentru timișoreni: să vină să îi încurajeze pe fotbaliștii lui Poli. Să le arate că au pentru cine să joace, chiar dacă sunt pe primul loc și li s-a interzis să promoveze în prima ligă.

„Să le dăm o palmă!”

Alex Popovici este timișorean, are 23 de ani și a făcut primele antrenamente cu echipa mare a lui Poli în urmă cu șapte ani. În returul actualei ediții de Liga a II-a a ajuns în sfârșit titular la echipa lui de suflet și a reușit să și marcheze de trei ori în ultimele două partide. Atacantul înțelege mai bine ca unii dintre colegii săi de ce este important ca suporterii să umple mâine stadionul. „Eu am copilărit la cinci metri de stadion și sunt de mic lângă Poli. Am șapte-opt ani de când am trecut de la juniori la echipa mare și, din momentul în care am semnat primul meu contract, mi-am dorit să joc, să mă aplaude lumea pe acest stadion și să îmi cânte numele. Nu m-am gândit niciodată că vom ajunge în situația asta. Sunt trist, mai ales că acum am reușit în sfârșit să joc și eu mai mult și e incertitudine totală. Dacă ar fi stadionul plin, am da o palmă celor care nu au fost alături de noi. Eu îmi doresc enorm să fie stadionul plin și lumea să cânte. Să vină cât mai multă lume, să dăm dovadă că Timișoara nu moare. Obligatoriu înainte!”, a declarat Popovici.

„Nu vreau să cred că s-a terminat”

Discursul emoționant al lui Popovici nu s-a terminat aici. „A venit momentul să ne desprindem, în sfârșit, în clasament, să ne distanțăm la trei puncte de Bistrița. Vom da totul pe teren și vom uita de toate problemele care sunt în vestiar și în club în acest moment. Cu siguranță vom ieși învingători și sunt așa sigur pe mine pentru că mă bazez pe grupul care e în vestiar, băieții care vor acest lucru. Cei mai mulți dintre noi ne cunoaștem de șașe-șapte ani de zile și adevăratele caractere la un moment greu ca acesta ies la iveală. Tot timpul am jucat de plăcere, dar acum este un motiv în plus să o facem. Eu încă mai sper și nu vreau să mă gândesc că totul s-a terminat. Chiar dacă voi îmi spuneți că nu am luat licența, eu nu vreau să cred că s-a terminat până nu văd ceva oficial”, a afirmat fotbalistul timișorean.

Fanii îl vor căpitan

Popovici și-a demonstrat în mai multe rânduri atașamentul față de club, iar suporterii îl apreciază pentru asta. „M-am trezit de dimineață și am văzut pe facebook că mi-a scris un fan să îi spun lui Velcea să mă pună căpitan, măcar la meciul cu Bistrița. M-a emoționat foarte tare acest moment”, a dezvăluit atacantul timișorean.

Velcea: „Jucătorii mei au caracter”

Antrenorul lui Poli este convins că Scutaru, Popovici, Goga și ceilalți jucători își vor respecta meseria mâine seară. „Îmi doresc ca meciul de mâine seară să fie tratat la fel de serios ca în toate cele trei meciuri de când a început returul și sunt convins că va fi așa. Cel mai important lucru e să ne vedem de ce avem de făcut și să ne consolidăm prima poziție. Va fi un meci în care vom juca fotbal. Asta este meseria pe care ne-am ales-o, indiferent că trecem printr-o situație grea sau nu, că e stabilitate sau nu. Jucătorii mei dau dovadă de caracter, sunt fotbaliști care își văd de jocul lor, iar de destinele acestui club are cine să se ocupe, nu fotbaliștii”, a declarat Vali Velcea.

03 Apr. 2012, 16:36 Seria 2
Pe aceeași temă