Miza pe jocurile de la Arad

26 Mar. 2009, 12:54 Seria 2
Miza pe jocurile de la Arad

UTA ar avea nevoie de 15-18 puncte pentru a scăpa de emoțiile retrogradării. În acest context, meciurile de pe teren propriu devin extrem de importante, mai ales că arădenii nu vor întâlni adversari cu greutate în seria a doua.

 

Șapte meciuri mai are de disputat UTA, pe teren propriu, în acest sezon competițional. Bătrâna Doamnă ar avea nevoie de 15-18 puncte, până la finalul sezonului, pentru a fi sigură că nu va avea probleme în ceea ce privește retrogradarea. La prima vedere, partidele nu sunt extrem de grele, motiv pentru care șansele arădenilor de-a rămâne în liga secundă sunt considerabile, cu condiția ca pașii greșiți pe propriul teren să fie cât mai puțini.
 

 

Adversari din partea inferioară a clasamentului

 

FC Târgoviște, Arieșul Turda, FC Bihor, Jiul Petroșani, Mureșul Deva, CFR Timișoara și Dacia Mioveni vor fi adversarii pe care UTA îi va înfrunta pe stadionul „Francisc Neuman” până la capătul sezonului. Cu două excepții, FC Bihor și Dacia Mioveni, toți sunt din partea a doua a clasamentului, dar nici formațiile de mai sus nu sunt atât de puternice, încât să nu poată fi depășite. Totuși, faptul că adversarii provin din a doua jumătate a clasamentului poate să provoace complicații în caz de eșec, deoarece UTA luptă practic împotriva unor contracandidate la evitarea retrogradării.
 

 

Târgoviște – campioana rezultatelor de egalitate

 

UTA va face primul pas în compania echipei din Târgoviște. Clasată pe penultimul loc, cu doar două victorii în acest sezon, formația din Târgoviște pare un adversar abordabil, pe care arădenii trebuie să-l depășească. Totuși, trupa dâmbovițeană poate fi periculoasă, mai ales că a înregistrat zece rezultate de egalitate, cele mai multe dintre toate formațiile din seria a doua. Va urma jocul cu Arieșul Turda, echipă de la care a sosit Cornel Nădăban. Turda nu este o sperietoare, fiind genul de echipă care, în general, câștigă acasă și pierde în deplasare, dar meciul va fi mai greu, cel puțin teoretic, decât cel cu Târgoviște.
 

 

Până la meciurile grele de acasă, utiștii au timp să se pună la punct

 

Confruntarea împotriva orădenilor de la FC Bihor va fi destul de grea. UTA – FC Bihor a fost mereu un meci imprevizibil și chiar dacă acum orădenii se confruntă cu probleme de ordin financiar, lupta va fi deschisă. La fel de echilibrat se anunță și meciul cu Jiul Petroșani, echipă care s-a întărit, în pauza de iarnă, cu doi utiști care au adus un plus de calitate lotului – Alin Ilin și Mircea Gheorghe. Important pentru UTA va fi că până la meciurile cu FC Bihor și Jiul Petroșani, care se anunță cele mai grele de pe teren propriu, tehnicienii vor mai avea timp să efectueze o serie de reglaje de ordin fizic, dar și tehnico-tactic. UTA este în mare întârziere în ceea ce privește pregătirea fizică, dar echipa suferă la omogenitate și relații de joc. Din acest motiv, Ionuț Popa, Roland Nagy și Dan Țapoș nu ratează nici un prilej pentru a încărca jucătorii din punct de vedere fizic. De asemenea, se organizează cel puțin un meci amical pe săptămână – în această săptămână au fost două! – pentru identificarea celor mai bune soluții pe posturi, pentru relațiile de joc, pentru închegarea echipei.
 

 

Deva și CFR Timișoara, adversari în suferință

 

După meciurile cu FC Bihor și Jiul Petroșani, UTA va primi vizitele unor formații din zonă – Mureșul Deva și CFR Timișoara. Echipele joacă în acest moment departe de ceea ce-au arătat în prima parte a sezonului, când, la un moment dat, se numărau printre revelațiile sezonului. Deva a suferit câteva schimbări în pauza de iarnă, dar în acest moment nu pare să-și găsească echilibrul. CFR Timișoara este o grupare aflată în mare suferință din punct de vedere financiar, criza clubului resimțindu-se destul de dur în rezultatele echipei. Arădenii își vor încheia aparițiile în fața propriilor suporteri printr-un meci susținut împotriva Daciei Mioveni, o altă partidă care trebuie tratată cu maximă atenție, pentru a nu aduce complicații.
 

 

Câmpia Turzii și CSU „Goldiș” – „deplasări” deschise oricărui rezultat

 

În deplasare, utiștii vor avea parte de meciuri mai grele. Vor urma deplasări la echipele cu pretenții la promovare, cum ar fi Unirea Alba Iulia, FC Drobeta Turnu-Severin sau FCM Râmnicu Vâlcea. Se anunță în schimb și două deplasări deschise oricărui rezultat din cadrul cărora Bătrâna Doamnă ar putea să-și extragă puncte. Meciul cu CSU „Vasile Goldiș” va fi extrem de echilibrat, ambițiile locale, precum și sprijinul pe care utiștii îl vor primi din partea publicului putând să niveleze avantajele studenților pregătiți de Costel Bogoșel. CSU „Goldiș” este acum o echipă mai sudată și mai bine pregătită fizic decât UTA, dar ambițiile vor fi mari și rezultatul va fi deschis. De asemenea, la Câmpia Turzii, UTA poate să mănânce o pâine albă, echipa de acolo fiind extrem de fragilă.
 

 

articol scris de Sebastian Șiclovan
 

26 Mar. 2009, 12:54 Seria 2
Pe aceeași temă