Mitu, sub presiune

30 Mar. 2012, 17:28 Seria 2
Mitu,** sub presiune

Fără victorie în ultimele șapte etape, antrenorul vâlcenilor, Marius Mitu speră să revitalizeze CSM-ul mâine, în disputa cu cu fosta sa echipă, UTA. În cazul unui nou eșec, postul de „principal” al tehnicianului devine incert.

„S-au schimbat multe la UTA de când am plecat eu, cred că cei periculoși jucători sunt cei cu experiență, cum sunt Mara, Hidișan sau Nădăban, dacă joacă, ei pot face diferența. Sunt bun prieten cu Mara, ne-am văzut și în cantonamentul din Turcia, dar mâine vom fi adversari. Există presiunea rezultatelor, am ajuns la -9 la adevăr, avem meciuri grele, însă un rezultat pozitiv ar aduce liniște și descătușare. Eu sunt conștient că dacă nu sunt rezultate, trebuie să schimbi ceva, primul schimbat este antrenorul, pentru că nu poți schimba 10 jucători. Nu îmi e teamă, știam presiunea care există asupra mea, mai ales că sunt lipsit de experiență, știam că vine o perioadă grea cu meciuri tari. Nu am nici un fel emoții, dacă am rezultate, rămân, dacă nu, voi fi schimbat. Jucătorii tineri simt presiunea rezultatelor, intră mai timorați și nu au așa de multe reușite, dar se descătușează printr-o victorie. Lumea se așteaptă mereu la rezultate și evoluții bune, dar nu poți fi mereu la cel mai bun nivel, suntem doar la a treia etapă din retur, suntem într-o creștere vizibilă și așteptăm un rezultat pozitiv. Nu suntem Barcelona, să avem 5-6 ocazii pe repriză” spune Mitu.

Pentru meciul cu UTA, Marius Mitu nu poate conta pe Florin Plecanciuc(supendat), dar nici pe Iosif Kalai și Constantin Gogoșoiu, accidentați. „Probleme au fost mereu, și în Turcia am plecat cu un lot, apoi au venit alți jucători noi, care s-au integrat mai greu, în pregătiri am avut mulți jucători accidentați. Le-am spus înainte de pregătirea de iarnă, fiecare jucător este important, fiecare trebuie să se pregătească cât mai bine, fiecăruia îi va veni rândul, sper să aleg jucătorii cei mai în formă, nu am prietenii cu nimeni. Le e greu și stranierilor, dar trebuie să le dăm încredere și vor apărea și rezultate”.

Tânărul tehnician nu se mulțumește cu un egal în disputa cu „Bătrâna Doamnă”. „Tot timpul le spun jucătorilor că nu mă mulțumește un egal, sunt tipul de om care vrea totul sau nimic, indiferent de adversar mergem să jucăm frumos și să câștigăm. În situația noastră, un punct nu ne-ar mulțumi, dar este totuși un punct, contracandidatele noastre nu prea au luat puncte. E ușor să critici de pe margine, trebuie să vii aici o săptămână să vezi cu câte probleme te confrunți zilnic și atunci mulți și-ar schimba impresua despre antrenori sau jucători”.

Articol scris de Adi Georgescu

30 Mar. 2012, 17:28 Seria 2
Pe aceeași temă