Mihai Stere, prezentat oficial ca antrenor la FC Brașov. „Aș vrea ca această presiune a promovării să fie numai pe mine”

Marius ANGHEL 08 Jan. 2016, 15:37 Seria 2

Vasile Dochița, președintele echipei FC Brașov, l-a prezentat astăzi, 8 ianuarie, într-o conferință de presă, pe noul antrenor principal al clubului din Liga 2. Mihai Stere (40 ani) îl înlocuiește pentru partea a doua a sezonului pe Adrian Szabo. Acesta va semna un contract valabil până la finalul actualului campionat, cu opțiune de prelungire, iar obiectivul este promovarea în Liga 1.

„Mă bucură această numire, poate este și o încununare a carierei mele de fotbalist pe care am avut-o la FC Brașov. Le mulțumesc celor din conducere pentru încrederea acordată. Mugurel Buga, Lucian Nicolau și Andrei Șanta vor fi colegii mei. Sunt la prima experiență ca antrenor principal. Am mai fost secundul lui Cosmin Bodea la Târgu Mureș, iar din vara trecută am lucrat cu Bodea și apoi cu Adi Szabo la FC Brașov. Am învățat meserie în ultimele luni de la Adi Szabo și pe această cale țin să-i mulțumesc. Sunt dornic de a munci”, și-a început discursul Stere, citat de Monitorul Expres.

„Din punctul meu de vedere un antrenor nu poate garanta rezultate, doar muncă și disciplină. Este clar că doar rezultatele mă vor ține ca antrenor. Este clar că există presiune, dar eu mi-am asumat acest lucru. Aș vrea ca această presiune a promovării să fie numai pe mine. Primul obiectiv este acumularea a cât mai multe puncte pentru a prinde play-off-ul. Este posibil ca suporterul adevărat să aibă o anumită reticență la prima vedere asupra mea. Eu le promit fanilor că atâta timp cât voi sta la echipă, disciplina, respectul și munca vor fi la casa lor”, a mai declarat noul antrenor al „stegarilor”.

„Avem încreredere în el, sperăm să aibă rezultate mai bune decât predecesorul său și să ne atingem obiectivul, acela de a promova în Liga I”, a declarat și Vasile Dochița, președintele lui FC Brașov.

„Vom face o pregătire spartană”

Primii jucători la care FC Brașov a renunțat în această iarnă sunt Ciprian Perju, George Mareș și Adrian Grigoruță, însă despărțirele vor continua. Stere anunță că va conta în primul rând pe jucători cu caracter, nu neapărat pe cei care au valoare individuală.

„Câțiva jucători și-au reziliat contractele, mai urmează și alții. Lista e pusă în seif, zilele următoare vom decide pentru binele echipei. Jucătorii pe care îi vom aduce trebuie să evolueze la un nivel ridicat. Am tot sprijinul conducerii că putem aduce jucători la FC Brașov și chiar avem creionate câteva nume. Va conta în primul rând caracterul jucătorilor. Prefer un caracter puternic decât un jucător cu o valoare individuală ridicată. Avem nevoie de câte un jucător în fiecare compartiment. S-a demonstrat în acest sezon din Liga a 2-a că cine aleargă mai mult are câștig de cauză. Vom face o pregătire spartană, pentru că numai grupul poate câștiga un meci”, a declarat Stere.

Conform surselor Monitorul Expres, pe lista neagră sunt și câteva nume sonore printre care Puțanu, Codoban, Moraru sau Letan! Nu însă și fundașul Ionuț Hlinca, unul dintre cei mai slabi jucători ai echipei în prima parte a sezonului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 08 Jan. 2016, 15:37 Seria 2
Pe aceeași temă