Metalul riscă depunctarea dacă nu-și rezolvă litigiul cu Ardealul Cluj. Rufă spune că primarul se implică personal

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Feb. 2015, 17:13 Actualizat: 09 Feb. 2015, 17:14 Seria 2
Metalul riscă depunctarea dacă nu-și rezolvă litigiul cu Ardealul Cluj.  Rufă spune că primarul se implică personal

Problemele financiare ale grupării din Valea Domanului pot avea consecințe grave pentru echipa lui Daniel Oprița, care se vede amenințată cu depunctarea în clasament. Primele puncte le poate pierde astăzi!

Fortuna Câmpina se destramă de la o zi la alta și poate readuce Reșița cu șanse mari în lupta pentru promovare. În același timp însă, speranțele renăscute ale rosso-nerilor se pot nărui din cauza problemelor din propria ogradă. Fortuna este pe punctul de a se retrage din campionat, după cum se vorbește în anturajul echipei din Câmpina. Asta ar anula eșecul suferit de elevii lui Oprița în Valea Domanului. Astfel, diferența față de ACS Poli Timișoara ar scădea la numai patru puncte, deloc imposibil de recuperat, mai ales că urmează meciurile din play-off. Până atunci însă, Metalul este obligată să plătească vreo 20.000 de euro Ardealului Cluj. Ultimul termen: astăzi! În caz contrar, echipa va fi depunctată.

Mingea e la Stepanescu!

Patronul Cătălin Rufă a explicat pentru expressdebanat.ro povestea acestui litigiu. Stingerea lui și evitarea depunctării depind de primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. „Avem un litigiu cu Ardealul Cluj, apărut din neant, de când am făcut schimbul de echipe. E vorba de doi jucători, Geantă și Iancu. În total, 18.000 de euro plus TVA. Când s-au făcut transferurile, am discutat cu domnul Nițu. I-am spus că o să ne dea Ardealul în judecată, dar mi-a spus că rezolvă dumnealui. Și la noi a fost ceva asemănător cu Daouda, căruia însă eu îi plătesc și acum salariul. Cei de la Ardealul ne-au reclamat, e o decizie definitivă. Termenul de plată a fost 4 februarie și am obținut amânare cinci zile. Dacă nu plătim astăzi, în mod normal ne-ar depuncta. Am pierde două puncte! Eu cred că se va rezolva în cursul zilei. Asta face Jean Turmacu la Reșița. Am discutat deja lucrurile, încă de vineri, cred că nu vor fi probleme. Primăria să plătească miliardul ce ni-l dă lunar direct clubului Ardealul. Dacă se poate și o suplimentare până când vine alături de noi și Consiliul Județean, ar fi foarte bine”, a declarat patronul rosso-nerilor. Din câte a lăsat să se înțeleagă Rufă, primarul Stepanescu s-a implicat imediat, astfel încât Metalul să nu piardă vreun punct.

Împrumut pentru salarii

Rufă e la curent și cu problemele de la Câmpina, de unde majoritatea jucătorilor au plecat, și spune că ar fi păcat în condițiile în care s-ar ivi această oportunitate în Valea Domanului să continue neînțelegerile. Pentru a nu rata șansa ce i s-ar putea oferi Metalului, intenționează să ia un împrumut cu care să stingă toate datoriile și să elimine orice nemulțumire. „Conform regulamentului, Articolului 17 din noul ROAF, se păstrează doar rezultate din tur, iar cele din retur se anulează. Asta ne-ar avantaja, am veni la patru puncte de Poli. Eu sper că se îndreaptă lucrurile la noi. Am achitat o parte din datorii, pe luna octombrie, la câțiva dintre jucători. Săptămâna asta cred că rezolvăm tot. Jean Turmacu e la Reșița, merge la Primărie să discute și vizavi de cererea de suplimentare a bugetului. Oricum, eu vreau să iau un împrumut de vreo două miliarde de lei vechi, să achit inclusiv salariile jucătorilor pe luna decembrie, să ajungem la zi cu salariile și tot, iar cu miliardul de la primărie să stingem litigiul cu Ardealul, să nu fim depunctați. La Finanțe nu mai sunt datorii prea mari. Dacă ar intra și Consiliul Județean, lucrurile ar merge spre foarte bine. Voi lua un împrumut pe club de 50.000 de euro și atunci vom ajunge cu toate plățile la zi”, a afirmat Cătălin Rufă.

Sursa: Express de Banat

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Feb. 2015, 17:13 Actualizat: 09 Feb. 2015, 17:14 Seria 2
Pe aceeași temă