Dan Roman, noul atacant al Sănătății Cluj. „Virușii” au semnat un parteneriat cu o cunoscută școală de fotbal și pleacă de „acasă” din cauza Universității Cluj

Dan Roman, noul atacant al Sănătății Cluj.**

Liber de contract din iarnă, când se despărțea de FC Hermannstadt după ce fusese utilizat de Alexandru Pelici în doar 137 de minute în șase meciuri, atacantul Dan Roman (32 de ani) anunța atunci că se retrage din cariera de fotbalist. La o jumătate de an distanță, clujeanul a revenit asupra deciziei, acceptând oferta celor de la Sănătatea Cluj să-i ajute în Liga 3.

La primul antrenament susținut în această vară, miercuri la prânz, atunci când a avut loc reunirea, Sănătatea Cluj l-a avut în lot și pe Dan Roman. Fost jucător la Gloria Bistrița, CSM Râmnicu Vâlcea, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, CSMS Iași, CFR Cluj, UTA Arad și FC Hermannstadt, Roman își va trece acum încă un club în CV, cu care a semnat pe un an.

Altfel, „Virușii verzi” au încheiat un contract de colaborare și cu școala de fotbal Ardealul, de unde vor lua jucători care își încheie junioratul. Totodată, echipa din Liga 3 își va desfășura meciurile din campionat la baza „Ardealul”, asta după ce Universitatea Cluj a plătit pentru închirierea exclusivă a terenului de la „Clujana”, casa ultimilor ani a Sănătății, scrie CJ sport.

„Ei ne vor ajuta pe noi cu jucători, iar noi le asigurăm trecerea asta la nivel de seniori. Vom avea un fel de protocol pe latură sportivă”, a spus managerul Sănătății Cluj, Marius Semeniuc.

Sănătatea Cluj s-a înscris în noul sezon al Ligii 3, acolo unde ar putea juca tot în Seria a 5-a. Ediția trecută de campionat a terminat pe locul 6 în grupa din care a promovat Universitatea Cluj.

În campionatul trecut, Dan Roman a jucat în 4 meciuri pentru UTA și în 6 pentru FC Hermannstadt, la sibieni evoluând și la echipa secundă din Liga 3.

Foto: CJ sport

Pe aceeași temă