Metalul Reșița s-a reunit parțial sub comanda lui Carol Gurgu. Planurile bănățenilor după ce au scăpat de retrogradarea imediată

Marius ANGHEL 18 Jan. 2016, 17:42 Seria 2
Metalul Reșița s-a reunit parțial sub comanda lui Carol Gurgu.** Planurile bănățenilor după ce au scăpat de retrogradarea imediată

Un alt club din Liga 2 care a sunat adunarea astăzi, 18 ianuarie, a fost Metalul Reșița. Echipa bănățeană va continua să evolueze în campionat și să se lupte pentru evitarea retrogradării în play-out după ce FC Caransebeș și FC Bihor s-au retras din serie. Trupa pregătită de Carol Gurgu va juca în ultimele opt etape din acest sezon într-o formulă mult schimbată față de cum s-a prezentant în toamnă. Clubul din Valea Domanului va merge pe mâna jucătorilor tineri și dornici să se afirme în eșalonul secund.

La reunirea de astăzi de la stadionul „Mircea Chivu” au fost prezenți 16 jucători. Potrivit Express de Banat, majoritatea dintre ei sunt juniori localnici, însă și tineri selecționați de antrenorul Carol Gurgu în urma acțiunii de la finele săptămânii trecute. Restul jucătorilor pe care Metalul se va baza în 2016 vor ajunge în zilele următoare, aceștia fiind întârziați din cauza drumurilor blocate.

„Au venit la reunire un număr de 16 jucători. Ceilalți au rămas înzăpeziți, sunt în întârziere. Dar probabil că mâine după-amiază o să am aproape tot lotul complet. În zilele următoare va continua selecția, am mai primit telefoane, vor câți mai mulți copii să vină să joace în Liga a 2-a. Începând de astăzi vom face o pregătire la stadion, urmând ca în data de 3 februarie să intrăm într-un cantonament la stadion, sperăm ca până atunci să avem și un lot cât de cât conturat. Miercuri, la ora 13, vom avea primul amical, cu CS Ineu, săptămâna viitoare vom juca cu Minerul Anina. Mai avem cuprinse încă trei-patru jocuri până la reluarea campionatului”, a spus Carol Gurgu, citat de Express de Banat.

Cu toate că antrenorul Metalului anunța că nu se va mai baza pe jucători străini în ultimele etape rămase de disputat în Liga 2, iată că planurile acestuia s-au schimbat destul de repede în doar câteva zile. „Mai aștept încă șapte jucători, jucători de care cred că este nevoie. Sunt și jucători străni, din Serbia, Cehia, Franța plus doi internaționali din Polonia. Sperăm să ne facem o echipă competitivă, dar, de reținut, toți jucătorii sunt tineri. Nu sunt jucători de care să spunem că sunt depășiți, să spunem că au o anumită vârstă. Eu vreau să ajute copiii din localitate, pe lângă ei să crească în valoare și să facem un joc cât mai bun”, a mai spus Gurgu.

La reunirea lotului a fost prezent și anineanul Marian Meșinschi, președinte al Comisiei de copii și juniori din cadrul AJF Caraș-Severin. Acesta va fi delegatul echipei Metalul Reșița.

În plus, Carol Gurgu a anunțat că la Metalul va fi numit și un director tehnic, un „impresar care se va ocupa în mod special de aducerea jucătorilor tineri din țară și din străinătate”.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 18 Jan. 2016, 17:42 Seria 2
Pe aceeași temă