Ion Barbu a revenit la SSC Farul! Funcția pe care o va ocupa în staff fostul antrenor principal

Ion Barbu a revenit la SSC Farul!** Funcția pe care o va ocupa în staff fostul antrenor principal

Pe lângă transferurile pe care le pregătește pentru partea a doua a sezonului Ligii 2, SSC Farul a făcut o achiziție și în stafful tehnic condus de Petre Grigoraș. Echipa de la malul mării l-a convins pe Ion Barbu (41 de ani), fost jucător și antrenor la Farul, să revină alături de actualul club care reprezintă orașul Constanța.

Barbu a mai făcut parte din stafful lui Grigoraș la SSC Farul, ca antrenor secund, când echipa era în Liga 3, însă acum va avea o altă funcție. Fostul fundaș va fi delegat, un loc rămas vacant după ce Alexandru Daniel Anghel și-a dat demisia din cauza gafei comise la meciul cu CS Mioveni, iar Ionel Dănciulescu, care a îndeplinit și el pentru o scurtă perioadă acest rol, a decis să plece de la club.

„Bine ai revenit acasă! Ion Barbu, delegat oficial al clubului FC Farul Constanța”, a anunțat SSC Farul pe pagina sa de Facebook.

„Ciprian Marica mi-a spus că voi fi prins în organigrama clubului și s-a ținut de cuvânt. Mă bucur foarte mult că sunt din nou la echipa mea de suflet, chiar dacă e vorba de un alt rol. Pentru mine nu contează, important e că sunt lângă a doua mea familie. Sper să ne îndeplinim obiectivele. Din câte am înțeles, vom beneficia și de sprijinul autorităților locale”, a declarat Ion Barbu, citat de Ziua de Constanța.

Ion Barbu își dădea demisia din funcția de antrenor principal la SSC Farul la finalul lunii sepstembrie 2018, după șapte etape, în urma înfrângerii cu Metaloglobus (1-2), dar, în primul rând, din cauza situație critice din multe puncte de vedere pe care o traversa echipa. Barbu lăsa SSC Farul pe locul 15, cu 6 puncte, iar acum îl găsește pe locul 17, cu 20 de puncte. „Am decis să renunț la funcția de antrenor. Nu mai are rost. E prea mult. Trebuie să se găsească o soluție înlocuitoare și să vină altcineva. Eu nu mai pot continua așa. Am mai renunțat o dată, dar am revenit asupra deciziei, întrucât clubul nu a avut pe cine pune în loc. Acum, hotărârea mea e definitivă. Am anunțat conducerea SSC Farul, știe toată lumea. Am stat prea mult la Farul în situații critice, iar lumea a început să mă judece în sens negativ. Mă doare tare de tot, pentru că am făcut tot posibilul, iar pentru mine, Farul este a doua familie. Iar poate de multe ori am lăsat familia de acasă pe locul 2. Mi-e greu când văd că unul și altul încep să arunce cu noroi în mine. Față de unii, care se dau fariști, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr. Am fost, sunt și voi rămâne mereu farist. Voi fi cu sufletul întotdeauna alături de Farul, dar nu mai pot continua ca antrenor. Poate că în viața aceasta a mea îmi va veni și mie momentul să antrenez Farul în situații normale”, declara, la momentul respectiv, Ion Barbu.

Imediat după aceea, suporterii îi cedau SSC Farul lui Ciprian Marica, iar fostul internațional a investit masiv pentru a-l readuce pe linia de plutire, a-l menține în viață și a încerca să-l salveze de la retrogradare. În această iarnă reface lotul aproape în totalitate pentru ca în partea a doua a sezonului să nu mai aibă emoții în privința picării în Liga 3.

Altfel, SSC Farul are, duminică, 27 ianuarie, de la ora 14:30, la stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu, programat un amical cu prim-divizionara Astra. Până acum a disputat două parte de pregătire, ambele câștigate cu 5-0, cu FC Farul, echipă din Liga 4 deținută de Marica, și CS Făurei.

Pe aceeași temă