Metalul Reșița intră în insolvență. Clubul lui Rufă consideră această cale singura prin care poate să supraviețuiască

Marius ANGHEL 19 Sep. 2015, 16:59 Seria 2
Metalul Reșița intră în insolvență.** Clubul lui Rufă consideră această cale singura prin care poate să supraviețuiască

Încă o echipă din fotbalul românesc încearcă să-și salveze pielea prin intrarea în insolvență. Vineri, 18 septembrie, Tribunalul Caraș-Severin a admis și a deschis această procedură în urma solicitării lui Cătălin Rufă, acționarul majoritar al clubului Metalul Reșița.

În ciuda faptului că aleșii locali au depus la dosarul cauzei un înscris prin care contestă gravele probleme financiare ale Metalului și necesitatea intrării în insolvență, Tribunalul Caraș-Severin a admis cererea administratorului societății, scrie ziarul local Express de Banat.

„Instanța dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței împotriva debitorului Club Sportiv Metalul Reșița SA. Desemnează administrator judiciar provizoriu pe Rovigo SPRL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art.58 din lege, cu un onorariu provizoriu de 800 lei, până la prima adunare a creditorilor. Obligă pe pârâtul debitor Club Sportiv Metalul Reșița SA ca, în termen de 10 zile de la data deschiderii procedurii insolvenței împotriva sa, să depună la dosarul cauzei actele și informațiile prevăzute la art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. Stabilește că prima ședință a adunării creditorilor debitoarei va avea loc la data de 2 decembrie 2015. Definitivă și executorie”, se precizează în încheierea Tribunalului Caraș-Severin de astăzi.

Există posibilitatea formulării apelului, în termen de șapte de zile de la comunicarea prezentei hotărâri, prin publicarea sa în Buletinul procedurilor de insolvență. În cazul exercitării căii de atac, cererea se va depune tot la Tribunalul Caraș-Severin.

Patronul Metalului, Cătălin Rufă, este de părere că insolvența era singura șansă ca formația din Valea Domanului să își continue activitatea.

În campionat, gruparea reșițeană a pierdut și meciul din etapa a 4-a, 0-3 la FCM Baia Mare, înregistrând a cincea înfrângere consecutivă în noul sezon, dacă includem și jocul din turul V al Cupei României. Înaintea acestei deplasări, antrenorul echipei, Marian Pană, anunța că se gândește să demisioneze pentru a nu-și compromite și mai mult cariera. Metalul este singura echipă din cele două serii ale Ligii 2 care nu a acumulat niciun punct după desfășurarea a patru etape.

23 de goluri primite și doar 4 înscrise are Metalul Reșița în cele cinci jocuri ale noului sezon competițional

Marius ANGHEL 19 Sep. 2015, 16:59 Seria 2
Pe aceeași temă