Meciul sezonului în Bănie. Velcovici: „Putem demonstra că suntem cei mai buni”

Autori: Cosmin STAICU, Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2014, 13:36 Actualizat: 27 May. 2014, 13:58 Seria 2

CS Universitatea Craiova joacă mâine pe „Ion Oblemenco” împotriva liderului ASA Târgu Mureș o partidă extrem de importantă în lupta pentru promovare.

Două victorii la rând nu au înlesnit prea mult misiunea Craiovei de a reveni în Liga I, doar au menținut avansul față de următoarea clasată, CSM Râmnicu Vâlcea. Deși pare o cursă în trei pentru cele două locuri promovabile, ASA Târgu Mureș, adversara de mâine a juveților, va arbitra lupta pentru promovare, fiindcă are practic asigurată accederea în Liga I.

Astfel, ultimele două meciuri ale ASA sunt cu FC Olt și Gloria Bistrița, echipe intrate în vacanță, iar surata din Ardeal nu are în plan de luptă, ci de predare. ASA s-a putut dispensa de puncte în meciul cu Vâlcea, deși un succes îi asigura matematic promovarea și implicit intrarea mai devreme în vacanță. În schimb, echipa lui Daniel Stanciu va încerca din răsputeri să încurce Craiova. Asta în timp ce Vâlcea va avea un meci la îndemână cu Metalul Reșița, echipă care în vara trecută i-a predat ștafeta în Zăvoi, într-un circuit al „clonelor” Damila Măciuca devenid actuala CSM Râmnicu Vâlcea, iar fosta CSM Râmnicu Vâlcea – actuala Metalul Reșița.

După eșecul surprinzător cu Slatina, bănățenii nu mai au șanse de promovare, iar managerul Dorinel Munteanu a decis să renunțe la antrenorul Marian Pană, înlocuindu-l cu Daniel Oprița, fostul atacant al CSU.  Pe de altă parte, Craiova poate promova dacă își câștigă următoarele două meciuri, astfel încât jocul din ultima rundă, cu CSM Râmnicu Vâlcea, să nu mai conteze.

Fanii au comandat deja circa 2.500 de bilete pe site-ul oficial al clubului, iar de astăzi se pot găsi la magazinul oficial și la vânzătorii volanți, prețurile fiind: 5 lei (peluze și tribuna 2), 10 lei (tribuna I) și 20 de lei (tribuna 0). Oficialii craioveni anticipează o asistență în jurul a 10.000 de spectatori la meciul de mâine seară, care va fi televizat de postul TVR 3.

La Bistrița au sărbătorit cu Romică Țociu

Unul dintre fanii celebri ai Universității Craiova, actorul Romică Țociu, s-a bucurat alături de delegația olteană pentru victoria de la Bistrița, sărbătorind la final în vestiar în preajma jucătorilor lui Balint. Momentul a fost imortalizat și publicat pe facebook de Silvian Cristescu.

Velcovici: „Batem ASA și-i facem fericiți pe craioveni”

Invitat la OlteniaTV, Gabi Velcovici își dorește un stadion plin în meciul de miercuri: „Este un sentiment frumos că am reușit să dau gol pentru echipă și să depășim astfel un moment dificil. Sunt foarte importante punctele de la Bistrița. După victoria celor de la Vâlcea la Târgu Mureș lucrurile s-au cam complicat, de aceea e vital să ne impunem miercuri. Să batem ASA în singurul meci care contează. Este important să avem cât mai mulți spectatori alături de noi pentru că ne dorim din toată inima să facem cât mai mulți oameni fericiți. De-asta ne dorim un record de audiență la acest meci. Putem demonstra la meciul cu ASA că suntem cei mai buni. Iar cu o victorie miercuri și încă una sâmbătă, la Reșița, putem să ne îndeplinim obiectivul cu o etapă înainte de final”.

Fundașul stânga al Universității apreciază că toți colegii săi au înțeles ce înseamnă spiritual oltenesc: „Este o presiune pe noi, sunt pretenții mari, dar justificate, dat fiind că este un club bine organizat cu condiții de liga întâi. Prin ultimele rezultate am reușit să ne recuperăm încrederea în forțele proprii. Eu cu Pleșan suntem cei care am fost crescuți aici, în Bănie. Dar sunt sigur că și ceilalți băieți și-au dat seama de ceea ce înseamnă Universitatea Craiova, n-ai cum să nu simți această emulație, când veți atâția oameni alături în liga a doua”.

Cât privește convocarea la naționala României a concurentului său pe post de la Universitatea, Velcovici a spus: „La națională postul de fundaș stânga este al oltenilor. După Ungureanu, Raț, iată că Vătăjelu ar putea fi urmașul. Mă bucur pentru el, muncește mult și merită să ajungă la prima reprezentativă”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Autori: Cosmin STAICU, Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2014, 13:36 Actualizat: 27 May. 2014, 13:58 Seria 2
Pe aceeași temă