Meci câștigat de samurai

Cornel Biholari 02 May. 2009, 15:41 Seria 2

Timișorenii au câștigat meciul cu Liberty în urma unei lovituri de cap a japonezului Ryo Yamamoto. Salonta nu scapă nici ea de emoțiile retrogradării.Cele două echipe au oferit o primă repriză ștearsă puținilor fani veniți pe stadionul din cartierul Blașcovici. Oaspeții păreau că-și doresc mai mult egalul și nu s-au chinuit să construiască meticulos, în timp ce timișorenii se împiedicau de propriile limitări tehnice.

 

Totuși, incisivul din atacul feroviarilor Szabolcs Szekely se află de două ori aproape de gol, însă execuția finală lasă de dorit (min. 14 și 22). Oaspeții ratează și ei o ocazie imensă prin Dochița (min. 37), drept răsplată acesta este înlocuit după două minute cu Bolcsfoldi.

Partea a doua aduce o formație feroviară mai hotărâtă și în minutul 48 asistăm la deschiderea scorului. Șutul lui Szekely aduce un corner, iar în urma centrării lui Dorin Rădoi, japonezul Ryo Yamamoto reia cu capul la colțul lung. Căpitanul lui Liberty, Laurențiu Rus încearcă să respingă de undeva de pe linia porții, dar tușierul Adrian Udrea semnalizează centralului că mingea a intrat deja în poartă.
După gol, Salonta se trezește și își creează câteva ocazii bune de gol. Mai întâi în minutul 55, când Rus driblează pe Irimia, dar trimite în blocajul lui Bertea. Apoi lovitura de cap a  nou intratului Birtalan lovește bara interioară după care portarul timișorenilor îndepărtează pericolul. Ambele echipe au ocazia să mai înscrie, însă pe final CFR ține mingea departe de propriul careu și câștigă un meci important pentru evitarea retrogradării.


„Salonta e o echipă tânără, i-am urmărit înainte de meci, fac și greșeli. Noi aveam nevoie mai mare de puncte decât Salonta. A fost un meci de uzură fizică din cauza greșelilor tehnice ale jucătorilor mei. Rădoi a prins un meci mai slab, dar a centrat la faza golului”, Florin Bugar, antrenor CFR Timișoara

 

„Știam că o să avem un meci greu, în deplasare nu reușim să câștigăm. Ne-am creat mai multe ocazii. Nu știu dacă a fost sau nu gol, după reacția jucătorilor mei, se pare că a fost. Avem emoții pentru meciul de acasă cu Mioveni”, Gheorghe Ghiț, antrenor Liberty Salonta

 

Nion a creat probleme

Fostul jucător al CFR-ului, uruguayanul Nion Guzman a depus memoriu la FIFA, unde și-a cerut drepturile financiare din contractul cu timișorenii. Pentru a nu risca neprogramarea în campionat, președintele Sorin Altmayer a achitat cei 4 000 de euro datorați acestuia.

+Cornel BIHOLARI

 

Cornel Biholari 02 May. 2009, 15:41 Seria 2
Pe aceeași temă