MASEURUL -MINER

Loredana JUGLEA 08 Sep. 2008, 11:51 Seria 2

Anton Svedak are o poveste de viață ce i-a impresionat pe fotbaliștii care s-au perindat pe la echipa din Vale. A iubit fotbalul de la o vârstă fragedă și așa cum era normal a îmbrățișat această meserie. Microbul i l-a transmis tatăl său, fost și el fotbalist la Minerul Lupeni. „ Tata a fost cel care a luat primul din familie contact cu sportul rege. A fost jucător de bază la Lupeni . Eu am jucat la echipele Jiul, Minerul Uricani și Minerul Lupeni. Am fost portar, mi-a plăcut să apăr poarta, iar fotbalul m-a fascinat de mic. Visam la o carieră strălucită, dar la vârsta de 24 de ani am căzut de la etajul patru, de la balcon. Atunci s-a spulberat totul. Am suferit mai multe fracturi, de femur, de bazin. Verdictul medicilor a fost unul foarte clar: gata cu fotbalul”, povestește cel care nu a putut să stea departe de gazon. Anton nu are timp liber. În cursul săptămânii este angajat la Mina Lupeni. Este miner cu acte în regulă și coboară zilnic în subteran. În timpul liber dă o fugă la stadion să fie alături de jucători, pentru că este maseurul echipei. „Nu am terminat o școală în domeniu. Am furat meserie de la unul și altul, și fac cu plăcere ceea ce fac. Minerul Lupeni mi-a mai oferit o pâine și sunt mulțumit”, spune maseurul –miner.
Noii veniți la echipă, Nicușor Bănică și Ionuț Dragomir au fost profund impresionați de viața de miner a lui Anton. „Au rămas cu gura căscată când le-am povestit ceea ce fac. Și de atunci mă bat la cap să-i duc în mină. Le-am promis că voi vorbi cu directorul Companiei Naționale a Huilei din Petroșani să văd ce voi rezolva. Trebuie făcute cereri peste cereri și asta va dura, dar merită ca viața minerilor să fie cunoscută”, povestește ortacul Svedak.
„Este o poveste de viață să lucrezi în mină și să fii și masor este ceva ieșit din comun. Eu unul sunt impresionat de viața minerilor din Vale și vreau neapărat să le fac o vizită în subteran”, a declarat jucătorul Universității Craiova, venit la Lupeni sub formă de împrumut, Nicușor Bănică

Loredana JUGLEA 08 Sep. 2008, 11:51 Seria 2
Tags:
Pe aceeași temă