Marțian vrea să facă echipă de promovare: „Dacă eram un trădător plecam demult”

Marius ANGHEL 16 Jul. 2013, 15:06 Seria 2

În ziua în care fanii „Bătrânei Doamne” s-au adunat în fața arenei „Francisc Neuman” pentru a-și manifesta îngrijorarea față de problemele grave de la clubul fanion, arătând cu degetul spre cei doi acționari, Adrian Marțian a sosit – în sfârșit – în orașul nostru decis să facă treabă.

Deocamdată, omul de afaceri clujean nu și-a clarificat relația cu Giovanni Catanzariti (plecat în concediu în Italia), respectiv statutul de acționar majoritar al UTA-ei, dar cu toate acestea susține că a demarat „operațiunea” lotul de jucători pentru ediția următoare de campionat. Principalul finanțator vorbește mai degrabă despre colaborarea cu Ajaccio decât de achitarea restanțelor financiare, stingerea sau reeșalonarea datoriilor la stat, însă nici Catanzariti nu a stat cu mâinile în sân în Italia și pare a avea un as în mânecă.

„Fanii și-au făcut impresii greșite”

Marțian a ajuns la orele amiezii în orașul nostru și a avut prima rundă de discuții cu directorul executiv Gheorghe Constantin și cu antrenorul Adrian Falub. Împreună cu aceștia, omul de afaceri pune la cale strategia pentru sezonul următor, cu toate că încă nu a fost foarte convingător.

Finanțatorul a mai aflat că suporterii nu mai cred prea mult în promisiunile sale, dar dorește să-i asigure că: „O să fac echipă bună, sper să ne batem la promovare. Nu știu de ce vorbește lumea că nu aș mai fi vrut să vin la Arad, că doar nu sunt femeie ușoară să mă plimb de la un client la altul. Dacă eram trădător, plecam demult la ce condiții mi s-au oferit la Oradea sau Pitești. Dar, am rămas să fac treabă la UTA. Fanii și-au făcut impresii greșite, o să le explic eu și la mitingul din această seară. Nu sunt laș, nu mă ascund de ei”.

Audit, dar și investiții în noii jucători

Convins că mai sunt destule lucruri pe care nu le cunoaște în legătură cu bilanțul contabil al „Bătrânei Doamne”, Adrian Marțian intenționează să facă un control amănunțit în acest sens. „Am comandat un audit serios, căci sunt destule lucruri ce nu s-au potrivit cu vorbele. Eu am venit pentru Falub în primul rând, am zis să facem treabă rapid, să promovăm, dar nu pot să dau bani la infinit fără să știu pe ce”, a explicat șeful „textiliștilor”.

În paralel, acesta spune că va începe să completeze lotul cu jucători valoroși, unii dintre ei fiind așteptați la Arad chiar de marți încolo. „Îi avem pe cei trei jucători de la FC Bihor, mai vine și Voinea de la Pandurii și un argentinian care este peste Laso. Cred că îi vom vedea în curând la Arad și pe cei patru jucători de la FC Argeș pentru care am negociat toată vara. În mare măsură, până joi-vineri o să avem lotul format”, a adăugat Marțian.

Pe „țeavă” și întăriri de la Ajaccio

Omul de afaceri clujean se bazează și pe sprijinul grupării de primă ligă franceză, Ajaccio. Președintele Alain Orsoni a promis ca o va ajuta cu bani, dar mai ales jucători pe UTA, în acest sens fiind așteptat în orașul nostru directorul sportiv al echipei din Hexagon. „Cei de la Ajaccio au început un cantonament, la finalul căruia vor știi ce jucători ne pot trimite la Arad”, a mai menționat Adrian Marțian.

VEZI o GALERIE FOTO de la mitingul suporterilor

Soluție bănoasă din „Cizmă”?

După cum vă spuneam și săptămâna trecută, Giovanni Catanzariti a încercat să combine utilul cu plăcutul în concediul din Italia. La un moment dat, se ivise o colaborare cu gruparea din Rimini ce presupunea sosirea la echipa în „alb-roșu” a doi-trei fotbaliști extracomunitari, însă, recent, italianul a ajuns la discuții mult mai serioase, ce s-ar putea concretiza într-o sumă cu multe zerouri pentru UTA. Catanzariti nu a confirmat nimic, însă, din informațiile noastre, se spune că în cazul în care ar ieși „pasiența” gruparea fanion a Aradului ar intra, în sfârșit, într-o zodie norocoasă. Din păcate, și într-un caz și în celălalt, totul e la stadiul de zvonuri și intenții. Astăzi, situația de la gruparea emblemă a orașului rămâne în „ceață”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Bogdan Samoilenco

Marius ANGHEL 16 Jul. 2013, 15:06 Seria 2
Pe aceeași temă