„Un ultim strigăt de disperare / Să vă treziți din nepăsare!” Suporterii suceveni s-au strâns în fața primăriei pentru a cere autorităților să se implice în salvarea Forestei

Marius ANGHEL 12 May. 2017, 13:50 Liga 2

Sensibili la soarta Forestei, care e la un pas de desființare și care va face deplasarea de la Afumați după ce a primit ajutor din partea Federației Române de Fotbal, membrii galeriei Comando Bukowina s-au prezentat ieri după-amiază în fața primăriei Suceava într-o acțiune de susținere a grupării sucevene, care se confruntă cu mari probleme financiare, aflându-se în imposibilitatea de a încheia campionatul.

Fanii au arborat un banner cu textul „Un ultim strigăt de disperare / Să vă treziți din nepăsare!”, sperând ca apelul lor să fie luat în seamă de autoritățile locale și județene, dar și de oamenii cu dare de mână din zonă.

Cel mai vârstnic suporter prezent ieri la mitingul din fața primăriei, Emilian Lucaci, a declarat, citat de Monitorul de Suceava: „Eu am o vârstă destul de înaintată și sunt un mare iubitor al fotbalului sucevean. Merg pe stadionul Areni de copil și am văzut pe viu toate meciurile mari din istoria fotbalului autohton, fie că a fost vorba de CSM Suceava, Bucovina, Foresta sau Rapid. Fiecare echipă a însemnat ceva în memoria microbiștilor suceveni, fiecare a fost frumoasă în felul ei, marcând diferite etape din existența acestui frumos sport în Bucovina. Foresta traversează un moment greu și nu trebuie lăsată să moară. În vremuri de criză intervin momente delicate în viața fiecărui club, dar noi, ca și comunitate, trebuie să fim uniți și să nu privim nepăsători la dispariția unei echipe care în urmă cu câteva luni a făcut ca stadionul Areni să fie neîncăpător la cel mai important eveniment din Suceava ultimilor ani, este vorba de meciul cu Steaua. Orașul nostru are o tradiție în fotbal, iar dacă vom lăsa Foresta să moară, nu știu când vom mai avea altă echipă competitivă, fiind nevoiți să o luăm de la capăt din Liga a V-a. Suntem un județ important și cred că nu doar primăria, ci și Consiliul Județean, care, din păcate, nu dă nici un ban la sport, se pot implica alături de firme de calibru pentru a salva echipa de fotbal în ceasul al doisprezecelea”.

Cei aproximativ de 30 de suporteri prezenți ieri la miting au fost echipați cu tobe și fulare și au scandat minute în șir: „Dacă iar ne desființați, pe Areni nu mai călcăți!”, „Suceava nu moare” și „De ani de zile tot am sperat să vă opriți toți din furat”.

Înainte de miting, membrii galeriei au fost la stadionul Areni pentru a-i încuraja pe jucătorii Forestei înaintea meciului de sâmbătă cu CS Afumați, jucători care sunt neplătiți de la începutul anului și care, în ciuda acestor probleme financiare, au obținut rezultate bune în ultima perioadă.

Transport și pentru suporterii suceveni

În altă ordine de idei, firma de transport TARSIN, cea care a sărit în sprijinul clubului Foresta și va asigura transportul echipei la meciul de la Afumați, vine și cu o ofertă pentru suporterii suceveni. Fanii care vor să însoțească echipa în această deplasare au asigurat un autobuz de 20 de locuri, iar costul unul bilet dus-întors este de doar 80 de lei. Plecarea se va face vineri, cu cursa de linie Rădăuți – București, în jurul orei 22:45, din stația de la Policlinica Suceava.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 12 May. 2017, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă