Sucevenii ies în stradă pentru Rapid: „Sunt probleme și ar urma ca echipa să se desființeze la vară”

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 16:01 Diverse

Dacă în prima parte a campionatului Ligii 2 situația financiară de la Rapid CFR Suceava era una bună, drept urmare și rezultatele din campionat au fost notabile (s-a încheiat prima parte a Ligii 2 pe locul 2 în Seria I, la șapte puncte de FC Voluntari), iată că trecerea în anul 2015 i-a adus pe conducătorii clubului moldovean din nou într-o situație delicată. Cum autoritățile locale nu au mai alocat bani, ceea ce a dus la neachitarea salariilor, atmosfera și evoluțiile din teren ale rapidiștilor au lăsat de dorit (au ajuns pe locul 4, la 23 de puncte de lider). Nu au mai câștigat un meci de opt etape, timp în care au obținut un singur egal.

De curând, consilierii locali suceveni au respins aprobarea a un milion de lei din bani publici către Rapid, iar viitorul clubului este pus sub semnul întrebării. Gazeta de Suceava a scris că unul dintre cei care au împiedicat obținerea banilor e chiar de omul de legătura din municipalitate, Corneliu Vornicu, președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local și un apropiat al președintelui executiv Dumitru Moldovan. Votul său ar fi fost decisiv pentru ca proiectul de finanțare depus de echipa din Liga 2 să fie aprobat, dar Vornicu a absentat de la ședința ordinară a Consiliului Local de săptămână trecută. Erau nevoie de 12 voturi „pentru”, însă doar 11 dintre cei 18 consilieri prezenți la ședință au fost de acord cu proiectul. Mai mult, fiul lui Corneliu Vornicu, Adrian, face parte din lotul echipei pregătite de Bogdan Tudoreanu, iar sâmbătă trecută înscria și obținea o lovitură de pedeapsă în deplasarea de la Bacău.

Fanii suceveni organizează un miting după meciul cu SC Bacău

Pentru a atrage atenția asupra situației grave prin care trece Rapid, suporterii din Suceava au inițiat un eveniment intitulat „Salvați sportul sucevean”. Astfel, sâmbătă, imediat după desfășurarea meciului de pe Areni dintre Rapid CFR Suceava și SC Bacău, fanii vor organiza un miting în fața primăriei.

„Ne vom întâlni imediat după meciul Suceava – Bacău lângă stadionul Areni, în fața primăriei mai precis! Am primit avizul din partea jandarmeriei. Avem acceptul pentru a putea să ne desfășurăm protestul de sâmbătă de la ora 13:30. Vă așteptăm în număr cât mai mare! UNIȚI PENTRU SPORT! SPORTUL SUCEVEAN NU MOARE!”, este scris pe pagina de Facebook care promovează acest eveniment.

„Sâmbătă nu va fi un miting doar pentru a trage un semnal de alarmă asupra ceea ce se întâmplă cu sportul sucevean. După cum bine știți și voi, în Suceava sunt și alte probleme pe care le-ați observat și voi de-a lungul anilor, de drumuri nici nu mai spun și despre kilometrii de pavele din județ. Cei din primărie ne-au promis cam multe și au realizat mai nimic. Probabil au realizat și ei ceva, și anume realizări negative. Noi suntem schimbarea, noi suntem vocea acestui județ. Vă așteptăm în număr cât mai mare sâmbătă pentru a ne manifesta nemulțumirile asupra celor ce conduc acest județ. Împreună vom reuși”, mai scriu inițiatorii acestui miting.

La acest protest și-au anunțat prezența și cele două galerii ale echipelor de fotbal și handbal: „Cavalerii Nordului” și „Cohors Dacorum”. „Ideea ne-a venit după ce portarul echipei de fotbal Rapid, Andrei Rohețki, a plecat în Anglia. Am vorbit cu el, ne-a spus care sunt probleme de la club și că ar urma ca echipa să se desființeze la vară. Din acest motiv am decis să organizăm protestul. Cât ține de noi, facem tot posibilul să salvăm sportul sucevean”, a mărturisit, pentru gazetasv.ro, Adrian Negru, membru al Cavalerilor Nordului.

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 16:01 Diverse
Pe aceeași temă