Marțian: „Mutu e ca și fratele meu, dar deciziile le iau singur”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Feb. 2013, 20:20 Actualizat: 04 Feb. 2013, 20:21 Seria 2
Marțian:  „Mutu e ca și fratele meu, dar deciziile le iau singur”

Felul în care „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc își asigură supraviețuirea a devenit problemă națională odată cu rostirea numelui lui Adrian Mutu. Cel care l-a adus în „ecuație” pe atacantul lui Ajaccio a fost Adrian Marțian, unul dintre pretendenții la conducerea clubului „textilist”. Omul de afaceri clujean recunoștea că „Briliantul” e la curent cu intenția sa de a prelua ce mai titrată formație din Provincie și chiar ar face și el lobby pentru asta din postura de partener de business. În acest sens este invocată o convorbire telefonică între președintele UTA-ei și cel mai în vogă fotbalist al României, însă totul este mai degrabă o chestiune de imagine.

Nu mai departe de finalul săptămânii trecute, Marțian ținea să-și declare, oarecum, independența de fostul căpitan al „tricolorilor”, mai ales când vine vorba despre o investiție ce nu are nimic în comun cu afacerile lor comune. „Am văzut că s-a scris că aș avea nevoie de binecuvântarea lui Adi Mutu pentru a o prelua pe UTA sau pentru a mă implica în alte afaceri. Mutu e ca și fratele meu, ne auzim foarte des la telefon, dar deciziile le iau singur. Sunt un om matur și responsabil”, ne declara clujeanul.

Cert este că Giovanni Catanzariti și Adrian Mutu au conversat joi seara de pe telefonul lui Adrian Falub, mesajul fotbalistului pentru președintele „alb-roșiilor” fiind unul de încurajare pentru viitor. Într-adevăr, atacantul ar fi interesat de o implicare în Calea Aurel Vlaicu, însă doar din vară. Despre salvarea imediată, respectiv finanțare va vorbi doar Marțian când va fi cazul, însă doar în contextul în care obține o minimă garanție din partea actualilor „oficiali” ai arădenilor că promovarea mai poate fi atinsă în acest sezon. „Am mai spus-o și o repet, dacă vin la UTA vreau să promovez, nu să mă injure oamenii pe stradă că i-am dezamăgit. Giovanni și Adrian Falub mi-au spus că acest lucru este posibil, că pentru asta ne putem clasa și pe locul 3, să vedem dacă va fi așa. În maxim două-trei zile voi da un răspuns clar cu privire la implicarea mea la UTA”, ne-a declarat, astăzi, Adrian Marțian.

Așadar, până a vorbi despre Adrian Mutu ca șef al „Bătrânei Doamne”, trebuie ca echipa arădeană să supraviețuiască astăzi. Deocamdată, nici Marțian, nici Joița sau niciun alt investitor specializat în „lovituri de palat” nu i-au dat un răspuns cert lui Giovanni Catanzariti privind preluarea pachetului majoritar al clubului. Nici revenirea lui Adrian Falub nu poate fi privită într-o cheie optimist, atâta timp cât conturile clubului au rămas goale, iar incertitudinea este la ea acasă.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Feb. 2013, 20:20 Actualizat: 04 Feb. 2013, 20:21 Seria 2
Pe aceeași temă