Marțian fixează coordonatele promovării: „Nu mă bazez pe problemele altora, cum nici jucătorii UTA-ei nu trebuie să se bazeze pe conducere”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2013, 15:30 Seria 2
Marțian fixează coordonatele promovării:** „Nu mă bazez pe problemele altora, cum nici jucătorii UTA-ei nu trebuie să se bazeze pe conducere

Dacă acum două săptămâni, noul președinte al „Bătrânei Doamne” amintea de problemele cu licențierea a unor formații ca ACS Poli Timișoara sau Corona Brașov, acum acesta și-a schimbat optica. Observând că diferența de puncte de primele clasate poate fi recuperată pe teren, Adrian Marțian ține să-și clarifice poziția față de subiectul promovare.

„Nu vreau să mă gândesc că vom profita de faptul că unii au sau nu actele în regulă. E o oportunitate, dar dacă eu sunt slab, ce să caut între alții buni? Mai bine stau acasă. De ce să mă duc eu în Liga 1 că alții nu își câștigă dreptul la comisii? Eu vreau să promovăm jucând fotbal. Dacă se poate, dacă nu, facem secție de tenis la UTA. Glumesc si eu, dar nu pot să-mi ascund dezamăgirea când echipa pierde. Eu mi-aș dori să facem numai lucruri bune, să fiu bucuros. Iar apoi, dacă nu promovăm, să nu vă gândiți că o renunț. Avem un plan să facem ceva mult mai frumos și noi credem că vom reuși mai repede sau mai târziu”, a explicat președintele UTA-ei.

Revenind puțin la cele întâmplate la Mioveni, dar privind și spre meciul de la Brașov și cele de după, Marțian a precizat: „Revin și spun că nu depinde totul de mine, de antrenor sau de alții din conducerea clubului. Ține mai mult de jucători, de dăruirea și voința lor. Cu Mioveniul le-a lipsit asta și nu știu de ce. Jucătorii lor jucau pe minus 25% din salarii dacă pierdeau, ai noștri jucau pe primă dacă băteau. Și, așa au evoluat încât ne-au ținut prima în buzunare. Dacă învingem la Brașov, mai avem un meci foarte dificil, cu Măciuca. În rest, avem partide mai ușoare, chiar dacă mai pot apărea surprize. Dacă batem la Brașov facem un pas mare în față. Jucătorii trebuie să facă tot ce ține de ei să câștige, să nu se bazeze pe antrenor sau conducere, să aștepte bani și să nu joace. Să nu uite că întâlnim echipa de pe primul loc, una foarte bună, chiar dacă nu a avut un început bun de retur. Apoi, noi ne-am crezut grozavi după victoria cu Poli și a urmat ce a urmat la Mioveni. Sperăm să facem un meci bun duminică și să câștigăm”.

În fine, Marțian a comentat și probabila absență a lui Adrian Voiculeț la Brașov după o nouă accidentare a atacantului de 27 de ani: „Are mai tot timpul probleme pe banii noștri”. Antrenorul Adrian Falub a încercat să găsească o explicație pentru desele accidentări ale fostului golgheter utist: „Cred că starea lui fizică nu îi permite să facă antrenamente mai dure. Apoi, mai are și câteva kilograme în plus, dar e problema lui cum își gestionează viața”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 29 Mar. 2013, 15:30 Seria 2
Pe aceeași temă