Martian exultă: „Este un pas înainte în viața mea, cu toate că am simțit și văzut că nu sunt dorit aici”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 21:22 Seria 2
Martian exultă:**

Odată devenit patron la UTA, cu 80 la sută din acțiuni și cu creanțele cedate de Catanzariti, Adrian Marțian s-a apucat de treabă, nu înainte de a savura, pe bună dreptate, un prim succes, și anume preluarea Campioanei Provinciei. După o noapte de pomină la stadion, cu discuții aprinse cu suporterii și negocieri la sânge cu Giovanni Catanzariti, Marțian răsuflă ușurat dar are și puterea să exulte: „Ceea ce am realizat în ultima săptămână este o reușită, la care și-au adus aportul și domnii avocați Dan Idita și Iulian Zaharia (n.n. prezenți și ei la întâlnirea cu presa de azi), ambii cu o contribuție importantă în decizia de a putea să preiau tot ce ține de clubul UTA. Din păcate au fost și sacrificii, iar decesul mamei mele este un moment greu. Este un pas înainte în viața mea, cu toate că, sincer, am simțit și am văzut că nu sunt dorit aici. Dar eu sunt un luptător și niciodată nu o să renunț, când îmi pun ceva în cap, vreau să realizez, iar de cele mai multe ori am reușit. Oamenii puternici merg întotdeauna înainte, puțini au curajul și ambiția asta, iar eu mă consider unul dintre aceștia. Administrator este deocamdată tot Gio, am dorit să facem ceva în acest sens dar nu s-a putut, o să mai discutăm această problemă săptămâna viitoare. Ne gândim la toate posibilitățile de a continua, și insolvența este o soluție. Tot ce a fost până acum este un subiect închis, important este ce se întâmplă de azi încolo, să dovedim că suntem puternici și putem să mergem înainte. Le spun cu sufletul deschis la toți cei care iubesc UTA, să fie alături de echipă și să aibă încredere în mine, pentru că nu am venit aici să distrug acest club ci din contră, să fac tot ce e mai bine. Ne dorim să facem performanță, nu doar din vorbe.”

Marțian este deja obișnuit cu întâlnirile neprevăzute cu suporterii alb-roșii, care nu-l au deloc la inimă pe noul acționar majoritar al Bătrânei Doamne. Deși s-a pus o presiune imensă pe umerii săi, Marțian nu cedează și îi așteaptă pe fani alături de echipă, până la urmă interesul comun al tuturor. Dorit de fani și rugat să preia clubul, Marius Țucudean nu a scăpat de „săgețile” lui Marțian, care consideră că fostul mijlocaș al echipei fanion nu și-a dorit niciodată să preia UTA: „De câteva luni sunt într-un stres și chin continuu, aseară m-am trezit la club cu zeci de suporteri, pe care i-am salutat cu respect. Am fost avertizat că nu o să avem stadion, siglă, culori, palmares, până la urmă trebuie să le demonstrăm la oameni că ne dorim să facem ceva frumos pentru această echipă, cu toate că am văzut la suporteri puțină răutate, pe care nu o înțeleg, nu mi-au acordat încrederea necesară și chiar și în ultima clipă, au dat vina pe mine. Nu cred că asta era prioritatea lor, să creeze tensiune, mai corect ar fi să fim toți uniți, să facem ceva împreună, eu îi primesc cu drag la club oricând, să ia și acțiuni dacă vor. Mi-au cerut să plec și la 1 noaptea, le-am ascultat dorințele, dar acest domn Țucudean, pe care nu îl cunosc dar îl respect și nu am nimic cu dânsul, nu și-a dorit niciodată acest club. Mi-au spus oameni care îl cunosc sau care lucrează pentru el că  l-au rugat de ani de zile să investească la UTA, dar se pare că nu s-a dorit acest lucru. S-au făcut mari presiuni asupra sa, suporterii au fost din câte am înțeles și la el acasă, dar nimeni nu l-a putut convinge. Dacă se dorea să se preia acest club, se găseau soluții, și scăpau și de Marțian, și de Gio, și de Idita, de toată lumea. Dar nu s-a vrut!”

Ziua de astăzi a fost una agitată în Calea Aurel Vlaicu, iar ușile birourilor s-au deschis tot la zece minute, jucătorii fiind chemați la discuții și negocieri, pentru semnarea contractelor. Marțian îi asigură pe suporteri că UTA va avea de mâine și un antrenor, iar cel mai vehiculat nume este cel al lui Eugen Trică, așteptat în această seară la Arad. „De aia am și rămas astăzi aici, cu toate că am o problemă familială de rezolvat, mâine îmi conduc mama pe ultimul drum, după care duminică revin la Arad și ne apucăm de treabă. Cel mai important este să dovedim că suntem aici să facem tot ce e mai bun pentru UTA. Jucătorii din sezonul trecut, care continuă cu noi, și-au primit o parte din bani, consider că încep să fie mulțumiți. Am gândit cu domnii avocați contracte care să fie în interesul clubului, iar băieții au înțeles. S-a discutat cu fiecare în parte, cred că sunt vreo 17-18, cu care ne-am și înțeles, rămâne să semnăm actele. Dar discuțiile vor continua și cu alții, va mai veni un atacant de la Ceahlăul, cu cinci goluri și în prima ligă, unul de la Ajaccio, columbienii rămân și ei, toți cei care au valoare vor juca la UTA. Am discutat și cu George Neagu, și-a primit o parte din bani, e mulțumit. Cu toate că l-am criticat uneori pentru joc, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari utiști, băiatul are un caracter frumos. Mi-a arătat încredere, fără el nu știu cum funcționa treaba aici, a făcut tot ce a putut să țină băieții într-un grup, uniți și a făcut antrenamente așa cum a știut el mai bine. Sincer, mi-e drag de el ca și om. E greu, pentru că mai sunt două zile pentru transferuri, trebuie să ne mișcăm repede. Mâine o să avem 100% și antrenor, amical din păcate nu avem cu cine juca sâmbătă.”

Obiectivul pentru sezonul viitor și relația cu autoritățile locale au fost ultimele două subiecte atinse de Marțian în conferința de presă de astăzi, una care nu a clarificat foarte multe lucruri, dar a scos la lumină un Marțian la fel de hotărât să facă treabă la UTA: „Până la iarnă nu vorbesc nimic de obiectiv, dar ați văzut că sunt aici copii tineri, care își doresc foarte mult, să dovedească că au valoare. Dacă vom sta bine la finalul turului și nu vom pierde meciurile importante, putem vorbi de obiectiv din iarnă, până atunci se mai pot schimba multe lucruri. Să vă spun acum că noi mergem să ne batem la promovare? Am spus-o în primăvară și nu am făcut nimic, acum trebuie să vorbim mai puțin și să facem treabă. Dacă Gio nu a făcut nimic cu Primăria atâția ani, credeți că o să pot face eu? Din primăvară, de când sunt eu aici, nu știu să fi venit vreun ban dinspre această direcție, dar poate au venit și nu știu eu. Nu îl cunosc pe domnul Falcă, dar îl respect, ca să fii primar trebuie să fii un om puternic. Oricând este binevenit la noi, nu am nimic cu dânsul, sper ca treaba să fie reciprocă. Momentan nu avem nici un semnal din partea Primăriei și nici vreo înțelegere, dar sperăm ca totul să fie bine și UTA să fie susținută.”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 21:22 Seria 2
Pe aceeași temă