Marius Popa, dorit de Rădoi în noul staff al Stelei, alături de Dică și Oprița. Răspunsul antrenorului cu portarii de la ACS Poli

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 02 Jun. 2015, 23:09 Seria 2
Marius Popa, dorit de Rădoi în noul staff al Stelei, alături de Dică și Oprița.** Răspunsul antrenorului cu portarii de la ACS Poli

Dacă timișorenii caută soluții pentru întărirea lotului, alții privesc spre antrenorii lui ACS Poli. Marius Popa e dorit în noul staff al Stelei, în care Mirel Rădoi va figura ca „principal”, iar Daniel Oprița „secund”. Antrenorul cu portarii a refuzat să comenteze pe marginea subiectului, dar a dat de înțeles că i-ar fi greu să respingă o ofertă venită de la campioana Ligii 1.

Mutarea lui „Popică” în staff-ul lui „FCSB” pare o chestiune de timp. Noul antrenor principal al roș-albaștrilor, Mirel Rădoi, va face echipă cu Daniel Oprița – care nu mai continuă la Metalul Reșița, Nicolae Dică și Marius Popa. Aflat acasă la Oradea în perioada scurtă de vacanță din această vară, fostul goalkeeper al lui Poli și FC Național a refuzat să vorbească pe această temă. „Toată lumea mă întreabă acum. Sunt simple speculații, deocamdată nu e nimic… Întreabă pe oricine după doi ani de când s-a lăsat de fotbal și s-a apucat de antrenorat, ce ar spune dacă l-ar căuta Steaua…”, a spus Marius Popa, întrebat fiind de o eventuală ofertă.

Cel care a fost prezent și în lotul naționalei la Euro 2008 se bucură deocamdată de roadele muncii la ACS Poli, unde a obținut promovarea în primul eșalon. Popa (36 de ani) a sosit ca antrenor de portari la Timișoara înaintea ediției 2014-15. „A fost un sezon extraordinar din toate punctele de vedere. Am avut și apărarea cea mai bună din tot campionatul. Eu la sosire nu am avut nevoie de acomodare, știam bine unde e totul. Din păcate am găsit un stadion gol, fără spectatori, sper să vină mai multă lume acum în Liga 1”, a precizat Marius Popa.

La Timișoara, cel care a mai pregătit portarii la Luceafărul Oradea și Oțelul Galați, a lucrat cu un fost coleg din teren. „Relația cu Dan Alexa a fost foarte bună, sper să nu se schimbe ceva. Nu pot acum să-l compar cu cineva anume ca tehnician, are stilul său”, explică Popa. Cât despre sezonul de Liga 1 care va începe rapid acesta a precizat: „Vom vedea ce achiziții se vor face, nu știu nimic de transferuri, dar în funcție de ele vom ști unde vom sta… E greu de spus acum”.

Între 2005 și 2009 „Popică” apăra buturile lui Poli Timișoara, acum, ca „profesor” la ACS Poli, a acceptat o caracterizare pe scurt a „elevilor” săi:

Eduard Pap „e un tânăr de perspectivă. A avut evoluții bune, portar de națională. Chiar acum e la lotul național (n.r. U21) la Mogoșoaia. O să ajungă portar!”

Mădălin Smaranda „e un băiat extraordinar, isteț, cu capul pe umeri. Un portar bun. Era păcat să nu apere pentru Timișoara, fiind timișorean. Pentru el e ca un cadou frumos acum la vârsta lui”

Darius Haidău„A debutat acum în B la Satu Mare. De asemenea e un caracter frumos”

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 02 Jun. 2015, 23:09 Seria 2
Pe aceeași temă