Marius Matei, un nou început la FC Brașov. Dochița: „Poate marca cel puțin 15 goluri în acest campionat”

Marius ANGHEL 15 Sep. 2015, 10:20 Seria 2

Capricios, dar extrem de talentat, atacantul Marius Matei a ajuns la 31 de ani. Pare a fi un exemplu de jucător care s-a născut cu talent, dar care n-a reușit să și-l cultive. Transferat în această vară la FC Brașov, după o scurtă experiență la FC Voluntari, Matei a început cât se poate de prost aventura în tricoul „galben-negrilor”.

Forțat de fostul antrenor Cosmin Bodea ca titular în prima etapă, asta deși atacantul venea după o accidentare, Matei a ratat incredibil singur cu portarul băimărenilor o ocazie uriașă la scorul de 0-0. Matei a ieșit extrem de șifonat, iar oficialii clubului l-au taxat imediat. „Este adevărat că am avut o ratare uriașă în meciul de la Baia Mare. Poate dacă marcam atunci am fi câștigat meciul. Cine știe… N-am făcut un capăt de țară pentru acea ratare, pentru că în lume sunt jucători imenși care au ratat din situații mult mai clare. Eu sunt un tip puternic și nu cedez așa ușor. Știu că la Brașov așteptările sunt mari”, spune Matei.

Bodea a insistat și în etapa a doua cu Matei în atac, iar evoluția fotbalistului gălățean în partida cu FC Caransebeș a fost una ștearsă, în care atacantul a ieșit la rampă doar cu două ratări.

„Să ducem Brașovul în Liga 1″

A venit meciul din etapa a 3-a, de la Reșița, iar noul antrenor al „stegarilor”, Adrian Szabo a mizat încă de la început pe Matei în atac. Atacantul a confirmat încrederea acordată și a găsit drumul spre gol, sau mai bine spus spre goluri, pentru că Matei a reușit o dublă de senzație. Poate fi și o descătușare a atacantului în care oficialii clubului își pun mari speranțe. „Nu este important că am marcat acum, la Reșița, important ar fi să ies golgheter la finalul campionatului, pentru că asta ar însemna ca FC Brașov să se bată până la final la promovare. Este prematur să vorbim acum de un număr de goluri, au trecut doar trei etape, iar noi avem doar patru puncte în clasament, ceea ce e mult prea puțin. În fotbal ai nevoie de mai mulți factori pentru a reuși, iar în primele două runde eu consider că am fost și ghinioniști. Lumea din Brașov trebuie să aibă răbdare cu această echipă. În această vară au venit foarte mulți jucători și e clar că ne lipsește omogenitate. Când lucrurile se vor regla, eu sunt convins că Brașovul va avea forța să revină în Liga I, acesta este și obiectivul nostru. Am lucrat foarte puțin cu Bodea, acum îl avem la echipă pe Szabo. Fiecare antrenor are filozofia sa despre fotbal. Din ce am văzut până acum, Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni rămân contracandidatele noastre la promovare. Este clar că trebuie să ne îmbunătățim jocul și sunt convins că vor veni și rezultatele”, a spus Marius Matei pentru Monitorul Expres.

Dochița așteaptă 15 goluri de la Matei

„Dubla” din meciul de la Reșița i-a mulțumit și pe șefii lui FC Brașov. Vasile Dochița, președintele „stegarilor”, spune că Matei poate mult mai mult decât a arătat în primele trei etape. „La Reșița, Marius Matei și-a făcut datoria, nimic mai mult. Asta e treaba unui atacant să dea goluri, e sarcină de serviciu cum se spune. Eu am mare încredere în el, știu că poate mult mai mult și cred că poate marca cel puțin 15 goluri în acest campionat. Talent are, acum totul depinde doar de el”, a declarat Dochița.

Antrenament la finalul meciului de la Reșița

La finalul meciului de sâmbătă de la Reșița, jucătorii brașoveni au mai rămas pe gazon pentru o scurtă ședință de pregătire. „Vreți duminică liber, facem acum un antrenament ușor”, a fost mesajul lui Szabo către jucători, care au acceptat fără rezerve planul tehnicianului.

Cum duminică au avut liber, jucătorii brașoveni au avut ieri prima ședință de pregătire din această săptămână.

Următorul meci în campionat al „stegarilor” este programat, sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul Tineretului, cu FC Bihor, o echipă modestă în acest sezon, care în trei etape nu a reușit să acumuleze niciun punct.

Articol scris de Adi Marica (Monitorul Expres)
Foto: Dan-Aliosa Ulici (Sport și Emoție) și Marian Cărăvan

Marius ANGHEL 15 Sep. 2015, 10:20 Seria 2
Pe aceeași temă