„Luăm în calcul și varianta de a aduce jucători din Olanda”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2013, 15:31 Seria 2

Antrenorul Universității Craiova a făcut o analiză a primei părți a sezonului și a schițat planurile pentru perioada viitoare. Stângă vrea să mai aducă cinci jucători pentru ca „suporterii să nu mai stea cu frică până în ultimul minut că poate luăm gol”.

Ovidiu Stângă a fost invitatul special al emisiunii Ora de fotbal de la postul de televiziune local Oltenia TV. Antrenorul Științei a vorbit despre parcursul echipei de până acum: „Prioritare au fost rezultatele, am spus-o de la bun început, dar am avut și patru meciuri cu evoluții bune, în condițiile în care nu am putut alinia de la un meci al altul același unsprezece. Obiectivul nostru este promovarea, dar și un fotbal de calitate, astfel încât lumea să vină să vadă spectacol și să nu stea cu frica până în ultimul minut că poate luăm gol”.

Singurul meci în care băieții nu s-au comportat așa cum și-ar fi dorit antrenorul a fost cel cu FCU: „Blocaj psihic a apărut doar la meciul de acasă cu FCU, a fost presiunea meciului, a spectatorilor, pentru mulți a fost prima oară când au jucat cu 18.000 de oameni în tribune. Nu-mi doresc să fie ultimul derby cu FCU, astfel de meciuri te mobilizează. Ar fi frumos ca ambele echipe să promoveze și astfel de meciuri să se dispute în prima ligă, dar mi-e teamă că un oraș precum Craiova nu are forța necesară să țină două echipe în prima ligă”.

Stângă dezaprobă manifestarea suporterilor FCU vis-a-vis de simbolul Gică Craioveanu și consideră că acei oameni care l-au jignit pe fostul golgheter nu l-au văzut vreodată jucând: „Eu am trăit momente fantastice jucând împreună cu Gică, îmi pare foarte rău că astfel de manifestări există în tribunele stadionului din Craiova. Dar sunt convins că acele înjurături au venit de la oameni care nu l-au văzut pe Gică jucând, pentru că el a fost o emblemă a clubului nostru. Este mai apreciat în Spania decât aici. Păi, un ambasador mai mare ca Gică în Spania nu există, e unicat privind ceea ce a făcut acolo și mă refer aici la continuitate și medie de goluri”.

Cunoscut drept un promotor al jucătorilor din propria pepinieră, Ovidiu Stângă a explicat de ce la acest capitol nu a excelat în prima parte a campionatului: „Sunt șanse ca juniorii de la Universitatea să ajungă la prima echipă, pentru că de-asta se investește în centrul de copii și juniori al clubului. Dar, trebuie să înțelegeți, că acum, la început, forțat de nevoia de rezultate nu mi-am permis să risc. În plus, când am venit aici am găsit în vestiar 30 de jucători, cum puteam să mai aduc și juniori? În aceeași ordine de idei, nu avem generații de 95 și 96 foarte reușite. Sunt doar câțiva băieți care trebuie ajutați să facă pasul în fotbalul mare. Dacă ar fi după mine aș merge pe doi juniori de 19 ani. În plus, nu e normal ca juniorii să nu fie români, cum a venit UTA aici cu juniori străini”.

Întrebat de calitățile și evoluțiile lui Răzvan Gorovei, Stângă a spus: „Gorovei este la început de drum, a jucat până să ajungă aici doar la juniorii lui Poli Iași. Are calități fantastice, dar atât timp cât tactic nu se pune la punct îi va fi foarte greu să se impună”.

În ceea ce privește perioada care va urma, Stângă a precizat că, în principiu, vor fi două cantonamente în Antalya. Totodată vor avea loc și mișcări de trupe în lotul alb-albastru: „Am luat în calcul și varianta de a aduce jucători din Olanda. Am vorbit cu Bădiță, voi avea o discuție în zilele ce urmează și cu investitorii și sper să-și dea acceptul ca impresari olandezi să ne trimită liste cu jucătorii care ar putea veni în România”.

În principiu, în această iarnă vor fi aduși cinci jucători la Universitatea: „Avem nevoie de 5 posturi, dar totodată și de un junior foarte bun. Acum avem trei juniori, pe posturi diferite. Să schimb un junior presupune să fac încă o schimbare tactică. Vătăjelu este un jucător foarte bun, dar nu pentru acest proiect. Pentru că aici se țintesc cupele europene. Cine va pleca rămâne să stabilim în viitorul apropiat”.

Stângă a precizat, încă odată, că și-ar dori o relație mai puternică între suporteri și echipă: „Fanii fac parte din proiect, din istoria clubului. Îmi doresc ca fanii să fie mai apropiați de echipă, să vină în număr cât mai mare la antrenamente, să cunoască jucătorii. Dar faptul că sunt împărțiți, că nu știu încă pe ce cale să o apuce: e democrație, nu pot eu să impun opiniile suporterilor”.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 03 Dec. 2013, 15:31 Seria 2
Pe aceeași temă