„Locul 5 este unul dezamăgitor pentru noi”. Puțanu crede că FC Brașov are cel mai bun lot din Liga 2 și speră în promovarea directă

Marius ANGHEL 16 Dec. 2015, 14:06 Seria 2

Are doar 21 de ani, dar este unul dintre greii vestiarului la FC Brașov. Adus în vară la Brașov sub formă de împrumut de la Viitorul lui Gică Hagi, Ionuț Puțanu a fost cel mai bun fundaș în prima parte a sezonului.

David și Letan au făcut, mai mereu, rotația pentru postul de fundaș dreapta, Hlinca a fost cel mai slab fundaș central, Istrofor a jucat puțin, Poverlovici a jucat ba mijlocaș la închidere, ba fundaș central. Puțanu a dat siguranță defensivei ca fundaș central. A fost folosit de Szabo și ca fundaș stânga, nu însă cu același randament, în locul lui Perju, un alt jucător împrumutat de la Viitorul, dar care nu a reușit să se impună în prima parte a sezonului.

„Eu joc acolo unde vrea antrenorul. La Viitorul am jucat chiar și fundaș dreapta. La FC Brașov am jucat atât fundaș central, cât și fundaș stânga, dar pot spune că cel mai bine mă simt în centrul defensivei”, a spus Puțanu, care a fost monitorizat de secunzii lui Hagi la mai multe meciuri ale „stegarilor” din acest an.

„Ne-am închegat ca echipă mai greu”

Fundașul recunoaște că locul 5 ocupat de FC Brașov după 18 etape este unul dezamăgitor. „Ne-am închegat ca echipă mai greu, dar încet, încet s-a format un grup. Una peste alta, pot spune că locul 5 este unul dezamăgitor pentru un club ca FC Brașov. În vară, FC Brașov s-a aflat în cel mai dificil moment din ultimii 10 ani. Suporterii care vin la meciuri sunt de apreciat, chiar dacă uneori sunt critici. Avem nevoie de rezultate și eu cred că se anunță un viitor mai bun pentru această echipă”, spune Puțanu, care în prima parte a sezonului a marcat două goluri pentru FC Brașov.

„Avem șansa să promovăm direct în Liga 1″

Jucătorul lui FC Brașov crede cu tărie că echipa poate promova direct în Liga 1. Mai mult, Puțanu spune că FC Brașov are cel mai bun lot din Liga a 2-a, chiar și peste Gaz Metan Mediaș. „Luați individual, jucătorii lui FC Brașov alcătuiesc cel mai bun lot din Liga a 2-a. Dacă vor mai fi aduși jucători în această iarnă cu atât mai bine, pentru că, întotdeauna, concurența este benefică. Cred în valoarea acestui lot și sunt convins că avem șansa să promovăm direct în Liga 1 câștigând play-off-ul. În afara ultimului meci, cel cu Chindia, noi am avut rezultate bune cu echipele care se bat la promovare”, a precizat fundașul central al brașovenilor.

Crăciun în Germania, Revelion la Brașov

Aflat în vacanță la Galați, Puțanu va pleca la sfârșitul acestei săptămâni în Germania, iar trecerea în noul an îl va prinde la Brașov. „Voi pleca de Crăciun în Germania, acolo unde locuiește sora mea. Revelionul îl voi face în Poiana Brașov cu mai mulți prieteni. Pentru 2016 am două dorințe: să promovez cu FC Brașov în Liga 1, iar Viitorul să câștige campionatul. Ar fi ceva de vis”, a spus Puțanu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 Dec. 2015, 14:06 Seria 2
Pe aceeași temă