Lincar așteaptă verdictul FRF în privința promovării Craiovei: „Va da o decizie, nu se mai poate întâmpla nimic. Va urma probabil un proces la TAS”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Jun. 2014, 12:13 Seria 2
Lincar așteaptă verdictul FRF în privința promovării Craiovei:**

Tehnicianul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Erik Lincar, așteaptă decizia Comisiei de Disciplină a FRF, care analizează dosarul de promovare al CS Universității. Până acum, Federația a amânat de nenumărate ori să dea un verdict în privința dreptului la promovare a formației craiovene.

„Săptămâna viitoare mergem în vacanță după jocul de la Craiova, dar stăm cu telefonul la buzunar, așteptăm să sune puternic sau să vibreze! Eu cred că miercuri Comisia de Disciplină va da o decizie, nu se mai poate întâmpla nimic, Târgu Mureș și Craiova sunt pe primele locuri, până acum, dacă se dădea un verdict, poate că se influența campionatul. Apoi, va urma probabil un proces la TAS, care poate dura 1-2 luni. E o situație care nu e propice fotbalului de performanță, să se încheie un campionat și să nu cunoști în ce ligă ești, ce jucători urmărești, numai la noi se poate întâmpla!” a declarat antrenorul vâlcenilor, Erik Lincar.

„Să mai aducem câțiva jucători de calitate”

După șapte jocuri fără eșec, Lincar subliniază că are o echipă muncitorească, fără a avea însă prea multă calitate. „Sper ca din vară, oriunde am juca, să mai aducem câțiva jucători de calitate, iar jocul nostru să se bazeze pe o construcție mai elaborată, pe care, cu actualul lot, nu o putem pune în practică. Avem șapte jocuri, am acumulat cinci victorii și două remize, le mulțumesc jucătorilor pentru efort, dar punctele le-am obținut doar pe dăruire la extrem, sacrificiu, suntem o echipă muncitorească, dar nu ne creăm multe ocazii. Dacă vom avea și mai multă calitate pe viitor, lucrurile ar arăta mult mai bine, asta e concluzia mea, păcat că am pierdut cele patru puncte de acasă, în deplasare am jucat foarte bine. Publicul este exigent, iar jucătorii au probleme când sunt înjurați. La noi, orice jucător este de vânzare, chiar și eu, ar fi bine să vină oferte… De exemplu, cred că Briceag, la ce calități are, peste 2-3 ani poate ataca postul de titular al naționalei ca fundaș stânga, nu știu dacă Vătăjelu e mai bun ca el”, a mai spus Lincar.

Tehnicianul spune că nu se teme să atace promovarea în sezonul viitor, dacă CSM rămâne în eșalonul secund, chiar dacă probabil va promova o singură echipă. „Nu m-aș speria de Timișoara, dacă ar trage la promovare, și acum doi ani, când eu eram la Damila, le-a fost greu să intre, deși aveau bani mulți. Eu consider că ne vom întări, poate vor mai fi și alte echipe, ca Mioveni sau Bihor, care vor încerca și ele să promoveze”.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Jun. 2014, 12:13 Seria 2
Pe aceeași temă