„Liga 1 nu poate începe cu 14-15 echipe din motive financiare”

08 Jan. 2012, 19:50 Seria 2
„Liga 1 nu poate începe cu 14-15 echipe** din motive financiare

Utiștii nu sunt prea impresionați de ieșirea publică a lui Viorel Duru în legătură cu sistemul de licențiere pentru sezonul următor al Ligii 1 și precizarea că nicio altă formație din afara zonei promovabile din eșalonul secund nu va avea dreptul să ajungă în elită, chiar dacă vor deține licență.

Conducerea „Bătrânei Doamne” nu și-a ascuns intenția de a încerca să ajungă pe prima scenă a fotbalului românesc de pe locul trei al seriei de Vest din Liga a 2-a, în cazul în care Gloria Bistrița sau Poli Timișoara nu vor obține licența pentru Liga 1.

Cum acest ultim lucru are mari șanse să se întâmple, Giovanni Catanzariti și antrenorii săi au făcut o listă de achiziții conform planului ce include o mult dorită promovare. Chiar dacă Duru a afirmat răspicat că echipele ce nu se clasează pe una din primele două poziții din eșalonul secund nu vor avea drept de promovare, președintele UTA-ei nu crede deloc în această variantă:

„Vă dați seama ce ar însemna un prim eșalon cu 14-15 echipe? În primul rând ar fi o problemă de ordin financiar legată de drepturile de televizare, dar și de credibilitate și spectacol sportiv. Nu știu de ce domnul Duru a declarat ce a declarat, dar sunt sigur că vor veni rectificări în zilele ce urmează”, a precizat Catanzariti, care va urma strategia fixată pentru această iarnă, respectiv întărirea echipei cu patru-cinci fotbaliști, unii dintre ei foarte experimentați pentru acest nivel.

Nici antrenorul secund al „alb-roșiilor” nu crede în varianta expusă de Duru, dintr-un alt motiv: „Cred că aceste modificări la regulament trebuiau făcute și comunicate înainte de începerea sezonului. Conducerea va avea ultimul cuvânt privind campania de achiziții, dar cred că ar fi o eroare să nu credem că am putea ajunge măcar pe locul al treilea și de acolo, eventual, să fim primiți în Liga 1”, a spus și Dan Stupar.

sursa: Sport Arad

08 Jan. 2012, 19:50 Seria 2
Pe aceeași temă