Cesionarea locului deținut de AC Recaș sau orice altă metodă prin care primarul Timișoarei vrea să obțină un loc în liga secundă pentru alb-violeți nu este pe placul suporterilor și nici nu ar avea suport regulamentar.
O delegație timișoreană se va întâlni mâine, la București, cu juriștii FRF, pentru a găsi o portiță în regulament care să permită Timișoarei să joace în Liga a II-a din acest sezon, fără datorii și fără depunctări.
Varianta cea mai vehiculată este mutarea echipei AC Recaș la Timișoara. Primarul Nicolae Robu și președintele CJ Timiș, Titu Bojin, sunt încrezători că un astfel de artificiu este posibil, însă noul regulament, aprobat în urmă cu un an, interzice orice fel de fuziuni, cesionări de loc sau schimbări de „domiciliu” ale unor echipe. Chiar dacă mutarea echipei din Recaș în Timișoara ar fi, până la urmă, permisă, va fi interzis pentru noua grupare să folosească numele „Politehnica”. Păstrarea acestei denumiri a fost una din promisiunile pe care Nicolae Robu le-a făcut când și-a anunțat intenția de a readuce Timișoara în elita fotbalului românesc, arzând niște etape.
Mâine, juriștii FRF le vor spune reprezentanților noii echipe a Timișoarei ce au voie și ce nu au voie să facă. Dacă acest nou club va fi ajutat de federali să „dribleze” regulamentul, s-ar face un compromis peste care cei mai devotați suporteri vor trece cu greu.
„Să vedem ce vor ști să facă. Noi nu putem să facem mai mult decât să îi împingem un pic într-o anumită direcție. Trebuie să se ia în considerare că până la urmă suntem doar niște suporteri. Părerea noastră e că nu este normal să repetăm acele greșeli, mai ales acum. Dar el își alege acum un drum, iar istoria o să-l judece pe el, nu pe noi. Responsabilitatea e a lui, dacă va gafa, el va răspunde. Dar, cine știe? Poate că face alegerea corectă, nu avem de unde să știm de pe acum. Pot să spun doar că noi, cei care suntem de un an de zile foarte implicați în povestea asta, suntem de părere că soluția cea mai bună este să o luăm de la capăt din Liga a IV-a. Acum, ei își doresc să meargă pe aceeași direcție, o direcție proastă. Nu e exclus să te trezești peste trei ani, de exemplu, cu tot felul de surprize. Dacă apare un nou investitor care se va lua în gură cu FRF? Poate că ar face bine, dar tot noi vom avea apoi de suferit”, a spus unul dintre șefii organizației de suporteri Druckeria, Emanuel Cernescu.
Noul primar al Timișoarei nu pare deloc tentat să îi asculte pe suporterii din Druckeria, care în ultimii ani s-au „transformat” în juriști, economiști sau avocați, din dorința de a contribui la salvarea societății muribunde patronate de Marian Iancu.
A apărut ideea ca în Timișoara să existe două echipe numite „Poli”: una a autorităților, în liga a doua și una a suporterilor, în liga a cincea (echipa susținută de Universitate, care evoluează de mai mulți ani în campionatul municipal). Această variantă este foarte puțin probabilă, având în vedere că planul suporterilor, de a porni de la zero, se baza și pe un ajutor financiar din partea celor care conduc orașul Timișoara și județul Timiș. „Într-adevăr, această echipă este cea mai adevărată continuatoare a clubului Politehnica, înființat în 1921. Dar cum aș putea să cer bani de la consiliul local sau de la județ pentru o echipă din Municipiu?”, a declarat Nicolae Robu.
Articol scris de Radu FAUR