Liberty își construiește viitorul

07 Dec. 2008, 16:53 Seria 2
Liberty** își construiește viitorul

La 40 de kilometri de Oradea, în localitatea bihoreană Salonta, există un centru de copii și juniori al echipei Liberty Oradea, unul dintre cele mai productive din România. Cei 120 de jucătorii legitimați aici au fost selectați din toată țara. Managementul bun de la nivelul creșterii jucătorilor nu a întârziat să își arate rezultatele și anul acesta grupa de juniori născuți în 1991 au cucerit titlul național la categoria lor de vârstă.

La începutul acestui an, în luna februarie,oficialii clubului Liberty Oradea au semnat un contract de colaborare cu titratul club spaniol Real Madrid. Spre deosebire de alte cluburi, care au semnat un contract asemănător și au fost nevoite să plătească o taxă de 800.000 de euro, bihorenii nu au trebuit să plătească nimic. Ca urmare a acestei colaborări, după reunirea jucătorilor lui Liberty, programată la începutul anului viitor, o serie de junori se vor deplasa în Spania pentru a se pregăti la baza madrilenilor.

Plecarea unor jucători bihoreni către cluburi cu tradiție din Europa nu este o noutate. Primul care s-a făcut remarcat, a fost Victor Dobrescu care a atras atenția unor cluburi ca AC Milan, Juventus Torino sau Bayern Munchen. Colaborarea cu Real Madrid era căt pe ce să îl ducă pe jucătorul de doar 18 ani în Spania. Până la urmă acesta a ajuns în Italia, la AC Torino, club la care este ligitimat și acum. Din păcate pentru el lucrurile au luat o turnură nedorită. Ca urmare a unor investigații survenite după o accidentare, lui Victor i s-a descoperit o tumoare la șold. Momentan se află în perioada de recuperare de după operație și se pare că in viitorul nu foarte îndepărtat va juca din nou, contrar primelor verdicte ale doctorilor, care nu îl mai vedeau alergând pe terenurile de fotbal.

Alți doi jucători bihoreni care evoluează peste hotare sunt Andrei Coroian(1991) și Alexandru Florian (1992). Ei sunt împrumutați la Brescia, echipă care evoluează în din liga a doua italiană.

Articol scris de : Alexandru Amironoaiei

07 Dec. 2008, 16:53 Seria 2
Pe aceeași temă