La FC Brașov se vrea o reacție de orgoliu și mândrie în ultimele meciuri ale acestui an. „Dacă nu câștigăm cu Baia Mare va fi deranj mare”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2015, 11:27 Seria 2

Eșecul de la Pâncota de miercuri a lăsat urme adânci în vestiarul celor de la FC Brașov. Rezultatul rușinos, scor 0-3, completat de jocul dezastruos arătat de echipă l-au răvășit total pe antrenorul Adrian Szabo.

„La Pâncota nu am arătat ca o echipă care vrea promovarea, nu am arătat ca o echipă ce știm ce vrem de la acel joc… Cu toții, jucători și antrenori, suntem vinovați pentru acest eșec. După primul gol încasat după o greșeală mare în apărare nu am mai avut luciditate. La pauză le-am spus jucătorilor hai să fim mai incisivi, să reacționăm, dar nu am reușit să punem presiune pe poarta adversă. Este drept că sunt și câțiva jucători ieșiți din formă… Echipa nu a avut încredere. Poate nu mă fac eu înțeles destul și aici nu mă refer la antrenamente, ci la faptul că, poate, nu am reușit să le imprim jucătorilor ideea ca ei să aibă aspirații mult mai mari, să-și dorească mai mult pentru a ajunge în Liga 1 și chiar mai sus. Nu ai voie să ieși înfrânt de la Pâncota și la un asemenea scor. Poate apasă și această presiune pe umerii jucătorilor că suntem considerați favoriți la promovare, însă când joci la FC Brașov nu te bați la play-out!”, spune Adrian Szabo.

„Avem nevoie de un parcurs ireproșabil”

Tehnicianul „galben-negrilor” are la dispoziție doar câteva zile pentru a-i remonta pe jucători după dușul rece de la Pâncota. Duminică, la Brașov, vine FCM Baia Mare o echipă aflată pe podium, care în tur a avut un parcurs mult peste așteptări. Pentru Poverlovici și compania startul returului devine unul crucial, pentru că orice pas greșit poate duce la ratarea unui obiectiv care părea la îndemână în urmă cu doar câteva runde.

„Suntem într-un moment greu, dar echipa trebuie să-și revină. Am în continuare încredere în jucători, știu că pot și că este la îndemâna noastră să facem uitat rezultatul și jocul de la Pâncota. În primul rând, la meciul cu băimărenii trebuie să știm ce vrem. Dacă nu vom câștiga acest joc va fi deranj mare. Vreau ca jucătorii să aibă o reacție de orgoliu, de mândrie, căci pentru a ajunge în play-off avem nevoie de un parcurs ireproșabil. Nu avem voie să ieșim de pe teren cu capul plecat, mai ales că avem un blazon de respectat”, a spus Szabo pentru Monitorul Expres.

Strâng rândurile

Președintele echipei, Vasile Dochița, spune că meciul cu FCM Baia Mare devine unul extrem de important în lupta pentru play-off. „Vreau să cred că eșecul de la Pâncota a fost un accident, care se întâmplă în viața oricărei echipe. Care este valoarea jucătorilor, cea arătată în meciul cu Astra când au terminat la egalitate 3-3 cu liderul din Liga 1 sau cea de la Pâncota când am pierdut lamentabil în fața unei echipe necunoscute? Jucătorii și antrenorii trebuie să strângă rândurile, vine meciul cu FCM Baia Mare, un joc care trebuie câștigat cu orice preț. Eu cred că avem forța să câștigăm nu doar acest meci, ci și ultimele patru din acest an, iar o serie pozitivă ar reașeza lucrurile pe un făgaș normal la FC Brașov”, a spus Dochița, care va avea o discuție cu jucătorii și antrenorii până la meciul cu FCM Baia Mare.

Au ratat un bonus consistent

Înaintea meciului de la Pâncota, jucătorii brașoveni au avut promise din partea conducerii prime consistente pentru câștigarea meciurilor cu Șoimii și FCM Baia Mare. Eșecul de la Pâncota a stricat socotelile, astfel că jucătorii brașoveni mai au șansa să câștige bani din prime doar dacă vor obține punctaj maxim în ultimele etape din acest an. Primul examen, duminică, de la ora 18:30, pe Stadionul Tineretului, cu FCM Baia Mare.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 13 Nov. 2015, 11:27 Seria 2
Pe aceeași temă