La FC Brașov se face lista neagră: „Cel puțin cinci jucători trebuie să plece”. Cine sunt „favoriții” să nu mai continue în Liga 2 cu „stegarii”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2015, 16:04 Seria 2
La FC Brașov se face lista neagră:

FC Brașov a încheiat anul pe locul 5 în Seria a II-a a Ligii 2, la patru puncte distanță în spatele liderului FCM Baia Mare. Chiar dacă lotul lui FC Brașov a fost format în această vară, așteptările fanilor, dar și ale șefilor clubului au fost mari. Faptul că echipa a pierdut 12 puncte în meciurile disputate pe teren propriu, dar și clasarea pe un modest loc 5 în spatele unor echipe ca Baia Mare, Vâlcea, UTA Bătrâna Doamnă sau Chindia, a generat o stare de nemulțumire în sânul conducerii, astfel că la FC Brașov se anunță o iarnă grea din toate punctele de vedere.

În primul rând, lotul va fi remaniat, iar jucătorii care nu au convins vor fi puși pe liber. Mesajul șefilor de la finalul meciului cu Chindia a fost unul cât se poate de clar: „cel puțin cinci jucători trebuie să plece!”, astfel că mai mulți jucători vor fi nevoiți să-și facă bagajele de la Brașov în această pauză competițională.

Adrian Szabo spune că va avea, în zilele următoare, o întâlnire cu cei din conducere în care se va discuta despre parcursul echipei în prima parte a sezonului, dar și ce măsuri se vor lua în perioada următoare. „Voi discuta cu cei din conducere despre ce s-a întâmplat în cele 18 etape disputate în campionat, dar și despre planurile de viitor”, a spus Szabo.

Mareș se întoarce la Petrolul

Din câte se pare, primul jucător vizat pe lista neagră este mijlocașul Alexandru George Mareș. Adus în vară de la Petrolul sub formă de împrumut până la finalul acestui campionat, Mareș nu a reușit să se impună la FC Brașov. Cu toate că era văzut la începutul campionatului ca titular indiscutabil, asta și în condițiile în care Mareș nu are 19 ani împliniți, jucătorul a avut parte de un sezon de coșmar sub Tâmpa. O accidentare suferită la începutul campionatului l-a ținut mult timp departe de gazon, iar atunci când a intrat în echipă a bătut pasul pe loc. Un semn că despărțirea de Mareș este inevitabilă a fost și la ultimul meci din campionat, cel cu Chindia, în care mijlocașul nu a prins nici măcar lotul de 18!

Oficialii Petrolului cunosc situația lui Mareș la FC Brașov și spun că mijlocașul se va întoarce în iarnă la Petrolul. „Vom analiza situația lui Mareș, vom discuta și cu el și dacă nu este dorit la FC Brașov, el se va întoarce la Petrolul”, a declarat Dan Dorobeț, directorul sportiv al Petrolului.

Se pare că pe lista neagră se află și mijlocașul Adrian Grigoruță, cel care, deși a fost legitimat doar la începutul lunii trecute, nu a reușit să-și câștige un loc de titular, asta și pentru faptul că nu a beneficiat de șanse pentru a juca mai mult.

Curățenia de iarnă de la FC Brașov ar putea continua și cu câteva nume surpriză, dar totul depinde și de ce jucători vor putea fi aduși în următoarea perioadă.

O lună de vacanță

Imediat după meciul de sâmbătă cu Chindia Tîrgoviște, jucătorii au fost anunțați că vor avea vacanță până pe 11 ianuarie, când este programată reunirea lotului. Partea a doua a sezonului în Liga a 2-a va începe pe 27 februarie 2016 cu meciurile etapei a 19-a. Din retur mai sunt de disputat 8 meciuri, iar la finalul sezonului regulat se vor stabili echipele calificate în play-off și play-out, în care se va intra cu jumătate din punctele obținute în campionat. În primul meci oficial din 2016, FC Brașov va juca la finalul lunii februarie, în deplasare, la UTA Bătrâna Doamnă.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 08 Dec. 2015, 16:04 Seria 2
Pe aceeași temă