La FC Brașov încă nu s-a făcut planul de reorganizare, dar Ioan Neculaie anticipează când se va ieși din insolvență. „Finanțele nu au nimic de încasat, asta să fie clar”

Marius ANGHEL 22 Dec. 2015, 15:13 Seria 2

Pentru ca FC Brașov să iasă din insolvență, clubul are nevoie de bani pentru a-și desfășura activitatea, dar și pentru a începe să plătească din datoriile acumulate. Patronul Ioan Neculaie anticipează că „în 2-3 ani FC Brașov va ieși din insolvență”. Pe ce se bazează Neculaie?

„Eu cred că în 2-3 ani FC Brașov poate ieși din insolvență. O să facem ce putem să intrăm la anul în Liga 1, mai luăm de acolo un milion și jumătate de euro, mai pun și eu un milion, așa că vom putea plăti și din datorii”, a precizat Neculaie la întâlnirea generației 2000-2001 a „stegarilor”.

Patronul lui FC Brașov se declară nemulțumit de o decizie a instanței. „Noi avem un proces câștigat cu Finanțele. S-a trezit o judecătoare să accepte Finanțele la masa credală cu 21 de milioane de lei. Am contestat această decizie la Curtea de Apel, pentru că nu avea voie să facă acest lucru. Dacă există o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție că nu avem datorii la Finanțe, nu poate o judecătoare de la Tribunal să spună că avem. Finanțele nu au nimic de încasat de la FC Brașov, asta să fie clar”, a mai spus Ioan Neculaie.

Tabelul definitiv al creanțelor a fost întocmit

În schimb, administratorul judiciar al FC Brașov, Gheorghe Alexandru-Cosmin, este mult mai precaut în declarații atunci când vorbește despre ieșirea clubului din insolvență. „Nu pot să spun un termen la care FC Brașov va ieși din insolvență. Concret, tabelul definitiv al creanțelor a fost depus la Tribunal, iar până la mijlocul lunii ianuarie 2016, cei de la FC Brașov trebuie să facă planul de reorganizare. Din ce știu sunt doi juriști de la FC Brașov care lucrează la acest plan de reorganizare. Nu mă pricep la sport, dar sunt convins că promovarea echipei în Liga 1 ar aduce resurse financiare importante la club”, a spus administratorul judiciar al FC Brașov.

Presiune pe Dochița

Referitor la planurile pentru partea a doua a sezonului, Ioan Neculaie spune că așteaptă măsuri radicale din partea președintelui Vasile Dochița. „Locul 5 la finalul anului în Liga a 2-a nu e bine deloc. Nu am cum să fiu mulțumit cu acest loc. S-au întâmplat niște lucruri care mie nu mi-au plăcut, astfel că aștept ca președintele clubului să ia măsurile care se impun. Am președinte la club, are putere de decizie, astfel că el se ocupă de activitatea echipei și de transferuri și de tot”, a spus Neculaie.

„Vom aduce jucători”

Presiunea pusă de patron nu-l sperie pe președintele clubului, Vasile Dochița, care anunță că vor fi ceva schimbări în această iarnă. De văzut dacă vor fi și resurse financiare. „Nu sunt mulțumit deloc de clasarea echipei la finalul anului. Am pierdut 12 puncte pe teren propriu și eu zic că locul 5 nu arată valoarea lotului. Băieții sunt cu salariile la zi. Este un lucru normal și acesta a fost un obiectiv al meu de când am venit la club. O să fie câteva schimbări, suntem în discuții cu câțiva jucători, acum vom vedea dacă ne vom înțelege. Noi vrem să întărim lotul pentru partea a doua a sezonului, astfel că vor veni jucători din Liga 1, dar și din Liga a 2-a. Reunirea lotului este programată pe 11 ianuarie, iar până la startul sezonului echipa va face și un cantonament în Poiana Brașov”, a declarat Vasile Dochița.

Ce spune Dochița de cazul „Brașov-Mediaș”

Dosarul cazului „Brașov-Mediaș” se află pe masa Comisiei de Disciplină a FRF, for care trebuie să ia o decizie pe linie sportivă.
Avocatul echipei Gaz Metan Mediaș a solicitat reaudierea martorilor, printre care Romică Pașcu și Vasile Dochița, șefii lui FC Brașov, precum și Marian Constantinescu, fostul căpitan al echipei brașovene, iar comisia a acordat un nou termen, 18 ianuarie 2016. „Dacă voi fi chemat la audieri, am să dau aceleași declarații. Nu știu ce se urmărește cu aceste amânări”, a mai spus președintele lui FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: FB Britishpubbrasov

Marius ANGHEL 22 Dec. 2015, 15:13 Seria 2
Pe aceeași temă