La FC Brașov domnește incertitudinea. Buga: „Așteptăm investitori care să ducă mai departe tradiția acestui club”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2016, 11:51 Seria 2

Nu mai este o noutate faptul că șefii lui FC Brașov caută soluții pentru continuarea activității, după ce patronul Ioan Neculaie a intrat la arest pentru cel puțin 30 de zile. Anunțul lui Neculaie că va ceda clubul nu a mișcat însă lucrurile, în sensul că până acum au fost doar tatonări cu diverși investitori din țară, dar și din străinătate. Cum de la stadiul de discuții până la semnarea actelor e cale lungă, mai ales că la mijloc sunt datorii imense, starea de incertitudine de la club este resimțită din plin de jucători și antrenori, care așteaptă ca toate problemele să se rezolve cât mai rapid.

„Deocamdată la echipă e liniște”

Mugurel Buga, unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai FC Brașov, spune că este normal ca jucătorii să fie afectați de problemele cu care se confruntă clubul. „Deocamdată, la echipă e liniște, însă această stare de nesiguranță de la club nu este benefică. Cu toții așteptăm investitori care să ducă mai departe tradiția acestui club. Totuși, vorbim aici de FC Brașov, nu de un club oarecare. Nu se poate șterge cu buretele istoria acestui club. Este adevărat că ne aflăm într-un moment foarte dificil, dar toți cei care iubesc această echipă trebuie să strângă rapid rândurile. Anii trecuți se spunea că nimeni nu vine să investească la club pentru că este Ioan Neculaie. Acum, din ce am înțeles, patronul a anunțat că cedează clubul, astfel că oamenii de afaceri brașoveni pot ajuta FC Brașov. Că va fi Simon Maurer sau alți oameni de afaceri, important este ca FC Brașov să nu intre în faliment”, declară Buga.

„Avem șanse la promovare”

Din această iarnă, Mugurel Buga este și antrenor secund, iar în paralel își va continua și cariera de jucător. Folosit de Stere în meciurile amicale și ca fundaș dreapta, Buga spune că va juca unde va dori antrenorul. „Eu îl ajut pe Mihai, este și el la început și vrea să profite de șansa pe care a primit-o în această iarnă. Vreau să-mi continui și cariera de jucător și, dacă va fi nevoie de mine, voi juca pe orice post. Chiar nu contează acest lucru, dacă voi juca eu sau nu, important este ca echipa să joace și să aibă rezultate. Eu spun că avem echipă bună și chiar avem șanse să promovăm. Mai avem nevoie de fundași centrali, încă suntem în căutări, în rest lotul e pregătit, iar până la primul meci oficial avem timp să reglăm toate lucrurile”, a spus Mugurel Buga.

Stere așteaptă rezolvarea problemelor de la club

După jocul amical de miercuri cu AFC Hărman, antrenorul Mihai Stere a programat pentru miercuri două antrenamente. Dimineața, Matei și compania au avut parte de un antrenament fizic la Stadionul Tineretului, iar după-amiaza, „stegarii” au avut programată o ședință de pregătire pe terenul sintetic de la ICIM. La fel ca și Mugurel Buga, antrenorul Mihai Stere așteaptă rezolvarea problemelor de la club.

„Important este să găsim soluții pentru ca acest club să-și continue activitatea. Dacă se vor rezolva problemele la nivelul acționariatului și vom face și 2-3 transferuri, putem ataca promovarea”, a spus Stere.

„Stegarii” vor continua pregătirea la baza proprie, iar sâmbătă vor juca un meci amical, în deplasare, cu CS Balotești. „În funcție de starea vremii vom juca amicalul cu Balotești fie pe un teren sintetic, fie pe unul de iarbă”, a spus Stere.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 11 Feb. 2016, 11:51 Seria 2
Pe aceeași temă