Judecătorul sindic trimite UTA pe marginea prăpastiei! Marțian exultă

Marius ANGHEL 12 Dec. 2013, 16:51 Seria 2
Judecătorul sindic trimite UTA pe marginea prăpastiei!** Marțian exultă

„Bătrâna Doamnă” rămâne în zodia ghinionistă ce i-a marcat ultimii ani de existență. Când se părea că procedura insolvenței îi va da o gură de oxigen și, în cele din urmă, va ieși din tunel, o decizie judecătorească dă aproape totul peste cap. Ceea ce ar fi trebuit să fie o ședință formală la Tribunalul Arad s-a transformat într-o amânare extrem de dureroasă pentru echipa „textilistă”, care trebuie să trăiască încă trei luni în incertitudine.

Totul a decurs supărător și enervant de simplu. Judecătoarea a informat avocații prezenți în sală că are nevoie de timp pentru a studia pe îndelete toate actele din „dosarul UTA” și a fixat următorul termen de judecată data de 6 martie 2014 (!?). Adică doar la începutul primăverii se va bate în cuie tabelul definitiv al creditorilor (adică contestația Finanțelor, a lui Dorin Stana și a lui Adrian Marțian), se vor ratifica deciziile luate miercuri în Comitetul Creditorilor (numirea Finanțelor, respectiv a juristului Călin Mitran în fruntea organismului, plus demiterea lui Dorin Micșa din funcția de administrator special) și va fi analizat și memoriul lui Eugen Trică la decizia de demitere. Tot până atunci nu se poate întocmi un plan de reorganizare, iar intenția de cooptare în schemă a unor oameni potenți din punct de vedere financiar va stagna, dacă nu va cădea definitiv.

Este greu de crezut că un om de afaceri se va implica practic la gruparea emblemă a Aradului, atâta timp cât situația juridică a clubului nu este clară. Și dacă pentru planul de reorganizare nu ar fi chiar un capăt de țară, pentru faptul că UTA trebuie să trăiască din punct de vedere sportiv în toată această perioadă de incertitudine s-ar putea să fie…capăt de drum. Cheltuielile curente de la club până pe 6 martie se ridică la minim 70-80 de mii de euro, în care intră cel puțin două salarii la jucători, antrenori și restul angajaților, plus achitarea obișnuitelor facturi pentru hrană, vitamine, cantonamente, transport.

Bogdan Apostu, care a ținut în viață clubul prin sponzorizări de aproximativ 1 miliard de lei vechi în luna noiembrie, atrăgea atenția asupra faptului că pe această direcție nu se poate merge la nesfârșit și că e nevoie de o mobilizare a oamenilor de afaceri arădeni pentru asigurarea unui buget de supraviețuire pentru UTA. Acum, însă, că lucrurile sunt neclare din punct de vedere juridic, e și mai greu de realizat acest obiectiv.

Din toată această situație gravă din sânul grupării fanion a orașului Arad cel mai câștigat pare a fi Adrian Marțian. Fiindcă Micșa rămâne administrator special, dejeanul se poate încă juca cu UTA. Găsind prin buzunare 5-6 mii de euro pe lună și să achite preferențial salariile jucătorilor pe care-i are la inimă, Marțian va spune că el este singura soluție de continuitate, când, de fapt, în cadru restrâns, el spune mereu că dorește să falimenteze clubul dacă tot nu mai are șanse să-și recupereze creanțele, dar nici să conducă efectiv clubul.

Practic, astăzi, Adrian Marțian exultă. Judecătorul sindic i-a oferit încă trei luni de distracție pe nervii și sentimentele utiștilor. Asta numai dacă Aradul, prin intermediul autorităților, oamenilor de afaceri și chiar a cetățenior de rând nu vor strânge rândurile și-l vor plăti pentru a intra odată pentru totdeauna în istoria celei mai titrate echipe din Provincie.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 12 Dec. 2013, 16:51 Seria 2
Pe aceeași temă