Joc al nervilor și neîncrederii cu miza „Bătrâna Doamnă”

Marius ANGHEL 07 Dec. 2012, 13:34 Seria 2
Joc al nervilor și neîncrederii** cu miza „Bătrâna Doamnă

Echipa fanion a Aradului traversează momente de cumpănă. Nu ar fi o noutate, cum nici faptul că încă odată presupuși investitori bat la ușile clubului. În fiecare pauză competițională scenariul este același, iar în final UTA rămâne tot la Giovanni Catanzariti. Este evident că, nesusținut de nimeni, italianul nu poate duce de la un capăt la altul o luptă pentru promovarea în Liga 1, visul oricărui suporter arădean. Acum, însă, mai mult ca niciodată, președintele „alb-roșiilor” dorește să lase pe altcineva în fruntea clubului și, din spusele sale, are pretenții rezonabile pentru cedarea pachetului majoritar de acțiuni.

De doleanța lui Gio a aflat și fostul său colaborator, Iulian Olaru, care – tot conform propriilor declarații – a covins un om de afaceri german să se implice financiar la UTA și s-o readucă în viitorul apropiat la masa bogaților. Cum identitatea acestuia e ținută sub „cheie” și, mai important, persoana respectivă nu a luat direct legătura cu șeful „Bătrânei Doamne”, e normal să existe mari rețineri din partea „oficialilor” și suporterilor arădeni.

Care ar fi pasul următor? Aici, din nou drumurile celor două părți se despart. Olaru susține că niciun investitor serios nu va achiziționa un club ce mai este implicat în litigii și, drept urmare, actuala conducere a Campioanei Provinciei trebuie să închidă conturile cu administratorul judiciar, Ioan Biriș. Acesta încă încearcă să demonstreze în Instanță că trecerea de la asociația non profit FCM UTA la UTA SA a fost făcută pe genunchi și acțiunile actualei societăți nu sunt valabile. Numai că Registrul Comerțului a validat demult operațiunea, clubul din Calea Aurel Vlaicu a funcționat bine mersi din acest punct de vedere și, teoretic, nu ar trebui să existe impedimente nici pentru următorul patronat să-și vadă de treabă.

Tot legat de această problemă, există zvonuri că litigiul s-ar stinge pentru suma creditată în 2010 pentru pachetul majoritar de acțiuni, respectiv 55 de mii de lei, în jur de 12 mii de euro. Însă aici intervine din nou o problemă. Cine trebuie să plătească acești bani? Teoretic, Giovanni Catanzariti, care deține acum pachetul majoritar de acțiuini, însă, când administratorul judiciar a deschis procesul cel vizat era chiar Iulian Olaru. Ca (fost) prieten al italianului, Olaru acceptase să devină, mai mult formal, principalul acționar și, din câte se pare, și acum el ar fi cel implicat.

Că o fi unul sau celălalat responsabil pentru închiderea un litigiu important și nu prea s-ar putea să nu mai conteze atâta timp cât procedurile judiciare oricum v-or „înghite” zile bune de acum înainte. Așa stând lucrurile, presupusul investitor neamț ar urma să se retragă dacă UTA nu va fi curată până la Sărbătorile de Iarnă, căci tot Olaru puncta faptul că lucrurile ar trebui grăbite ca varianta germană să rămână în picioare.

În cazul în care și totul e nouă „gargară” sau cei implicați pur și simplu nu se pot înțelege,  Catanzariti va trebui să pună în practică o nouă strategie. Dacă nimeni nu-l ajută, italianul va merge pe mâna multor fotbaliști tineri, ieftini, care nu vor mai împovăra un buget și așa în aer.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Dec. 2012, 13:34 Seria 2
Pe aceeași temă