Joacă iar degeaba? Bistrița, Timișoara și Oradea sunt favoritele la promovare

19 Aug. 2011, 12:32 Seria 2

Seria a II-a e plină de incertitudini legate de pretendentele la promovare. ALRO Slatina și Gaz Metan Severin sunt outsidere, dar ar putea să se bucure la final, chiar dacă nu vor termina pe primele două locuri. Noul sezon va oferi, de asemenea, după trei ani, un derby Poli – UTA.

Echipa lui Marian Iancu, FC Timișoara, ocupanta locului doi anul trecut în Liga I, este văzută de către specialiști ca și candidată clară la ocuparea primului loc în sezonul care va începe mâine, mai cu seamă că în cadrul lotului au rămas în continuare mai mulți fotbaliști care au activat și în primul eșalon. Din păcate pentru ei, în cazul unei promovări timișorenii nu ar fi siguri și că ar obține licența pentru Liga I, din cauza problemelor financiare care persistă la club. Mai mult, bănățenii ar putea să nici nu activeze în eșalonul secund, deoarece, începând cu anul competițional 2012 – 2013, UEFA cere licențiere și pentru cluburile din Liga a II-a, iar criteriile sunt destul de dure. Tocmai pornind de la această ipoteză, Poli a făcut o adresă oficială la FRF pentru a afla dacă poate promova sau dacă riscă să ajungă în Liga a III-a, însă nu a primit un răspuns oficial.

Probleme în cazul unei eventuale promovări ar putea să aibă și FC Bihor, grupare care a încheiat pe locul doi campionatul trecut din Seria Vest, dar căreia i s-a refuzat licența întrucât clubul e în stare de insolvență până în iunie 2012.

Alro și Gaz Metan ar putea fi surprize

Orădenii se așteaptă ca și înaintea stagiunii viitoare cererea lor de licențiere să fie judecată la sânge de comisia de specialitate. Nici Bistrița, o altă candidată la promovare, nu e mai liniștită, având în continuare mari probleme financiare. În acest context, nu este exclus ca outsiderele ARLO Slatina și Gaz Metan Severin să desfacă la vară șampania, chiar dacă nu vor termina competiția pe una din primele două poziții ale clasamentului.

Meci așteptat de trei sezoane

Seria Vest le va oferi microbiștilor unul dintre cele mai importante derby-uri din fotbalul românesc, Poli – UTA. Acesta e considerat de specialiști ca fiind al doilea derby ca intensitate din fotbalul românesc, după Steaua – Dinamo. Cele două cluburi din vestul țării nu s-au mai duelat în meciuri directe oficiale din sezonul 2007-2008, când ambele evoluau în Liga I, iar atunci Timișoara a luat toate punctele puse în joc. Pentru suporterii ambelor grupări, meciul este cel mai important al sezonului. Fanii celor două cluburi sunt renumiți pentru faptul că ar prefera ca favoriții lor să retrogradeze decât să piardă derby-ul cu rivalii de moarte.

„Ne vom descurca greu în primul an cu deplasările foarte lungi. Noi ne propunem doar menținerea”, Ion Crăciunescu, președinte Chindia Târgoviște

Programul primei etape:

Azi, ora 20:00
FC Timișoara – FC Bihor
Mâine, ora 11:00
Chindia – Gloria Bistrița
Luceafărul Oradea – Mureșul Deva
FC Maramureș – FC Argeș
UTA – Juventus București
CSM Slatina – Alro Slatina
Unirea Alba Iulia – CSM Rm. Vâlcea

Mâine, ora 20:00
Gaz Metan Severin – Arieșul

Articol scris de Daniel LUP

19 Aug. 2011, 12:32 Seria 2
Pe aceeași temă