Jiul, neprogramată și pierde doi jucători!

15 Jan. 2009, 13:09 Seria 2
Jiul,** neprogramată și pierde doi jucători!

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal i-a declarat jucători liberi de contract pe Adrian Câmpeanu (foto) și Dragoș Boboc de la Jiul Petroșani.

Deși oficialii grupării din Valea Jiului au lansat varianta că „Boboc și Câmpeanu au depus actele pentru a deveni liberi de contract, invocând că Jiul are datorii față de ei de 78, respectiv 230 de euro”, fotbaliștii susțin că gruparea din Valea Jiului nu le-a achitat sume importante de bani: prime de joc și sume restanțe din ratele de contract.

Câmpeanu: „Nu mă mai întorc la Jiul”

Cei doi jucători și-au depus actele pentru a deveni liberi de contract la finalul lui 2008. „Eram sigur că voi avea câștig de cauză deoarece motivele invocate de mine erau reale și susținute de acte. Nu știu ce voi face în continuare, nu am fost contactat de nimeni. Dar nu îmi fac griji. Mai sunt echipe care încă nu și-au reluat pregătirile, mai am timp încă o săptămână să îmi găsesc alt angajament. Un lucru însă e sigur: la Jiul nu mă voi întoarce”, a declarat Câmpeanu.

Atacantul în vârstă de 27 de ani spune că datoria clubului către el s-a acumulat în timp deoarece conducătorii Jiului „mă tăiau de la bani mereu”. „Într-un campionat și jumătate am dat 18 goluri pentru Jiul. Deși eram constant în evoluții și golgheterul echipei niciodată nu mi-am încasat salariul întreg”, a dezvăluit Câmpeanu.

Nu fac apel

Deși deciziile sunt supuse recursului în termen de cinci zile de la comunicarea către cluburi, oficialii Jiului spun că nu vor ataca decizia Comisiei Statutului Jucătorului (CSJ). Vicepreședintele Jiului, Marian Spiru, a declarat că gruparea din Petroșani se va despărți de cei doi fotbaliști nu are nevoie de „astfel de caractere”.

„Nu am primit înștiințarea oficială însă era de așteptat ca acesta să fie deznodământul. Puțin probabil să facem apel”, a afirmat Spiru.

Jiul, neprogramat în campionat

Totodată, Comisia Statutului Jucătorului a hotărât ca Jiul Petroșani să nu fie programat în etapa a XVIII-a a Seriei a II-a a ligii secunde din cauza unor datorii pe care gruparea le are către terți. „Minerii” au primit termen să își plătească datoriile până pe 26 februarie, cu 48 de ore înainte de startul returului Ligii a II-a.


„Până la reluarea campionatului, ne vom achita de toate datoriile și vom fi programați”, a declarat vicele Marian Spiru. În acest moment, ligile din România sunt în pauza de iarnă, urmând a fi reluate la sfârșitul lunii februarie.

Articol scris de Sami Tamaș

15 Jan. 2009, 13:09 Seria 2
Pe aceeași temă