Jenaru, noul căpitan al Drobetei

19 Aug. 2009, 14:43 Seria 2
Jenaru, noul căpitan al Drobetei

 

La fel ca la Șimleu Silvaniei, echipa severineană îl va avea cu FC Argeș căpitan pe Cristian Jenaru, desemnat de Marian Bucurescu să poarte banderola în acest sezon. Atacantul ajuns la vârsta de 30 de ani nu s-a regăsit campionatul trecut printre preferații celor trei antrenori care au condus FC Drobeta.

 

De altfel, Jenaru mai fusese căpitanul echipei severinene și în ediția 2006-2007, la finele căreia s-a obținut promovarea în Liga a II-a, avându-l pe banca tehnică pe Vasile Mănescu, care după îndeplinirea obiectivului a revenit pe funcția de președinte.

 

Odată cu prima debarcare a lui Bucurescu la malul Dunării, banderola i-a fost acordată lui Cătălin Trofin pentru campionatul următor, în care doar gorjeanul Aurel Amzucu, severineanul Andrei Dicu și portughezul Hugo Moutinho au mai purtat-o, fiecare o singura dată, în cele trei jocuri în care fundașul stânga a fost indisponibil.

 

Și sezonul trecut, gorjeanul Trofin a fost căpitan în primele 22 de runde, după care s-a accidentat, iar banderola a fost preluată de fundașul central Amzucu pentru următoarele cinci partide. Acesta n-a mai prins lotul după înfrângerea de la Lupeni (scor 2-5), iar căpitani, au devenit, pe rând, portughezul Hugo Moutinho (de 2 ori), severineanul Costi Gărgălie (3) sau calafeteanul Eduard Stoica (2).

În această vară, FC Drobeta a renunțat la veteranii Trofin și Amzucu, iar revenirea lui Bucurescu i-a adus severineanului Jenaru prima banderola de căpitan în Liga a II-a, în partida cu FC Silvania (0-0).


„Nu știu dacă voi purta numai eu banderola. Important e să joc cât mai bine și să-mi ajut echipa”
, a spus Jenaru, amintindu-și că a marcat 18 goluri în sezonul în care l-a avut antrenor pe Bucurescu, față de cele doar cinci reușite din campionatul trecut, în care echipa a fost pregătită de Iulian Mihăescu (etapele I-XVII), Eugen Neagoe (XVIII-XXI) sau Vasile Mănescu (XXII-XXXIV).

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

19 Aug. 2009, 14:43 Seria 2
Pe aceeași temă