Ivan: „Ne punem mari speranțe în juniorii clubului”

Marius ANGHEL 16 Dec. 2013, 12:21 Seria 2
Ivan:**

FC Olt Slatina a avut câțiva debutanți în eșalonul secund, în acest sezon, deși, noul sistem, cu turnee play-off, play-out, a adus un campionat foarte echilibrat. Președintele clubului, Ionuț Ivan, a declarat că se va da șansă în continuare tinerilor, accentul fiind pus în primul rând pe juniorii din propria pepinieră.

Alături de câțiva juniori ai clubului, care se pregătesc cu lotul echipei mari, președintele clubului Ionuț Ivan a susținut, vineri, o conferință de presă în care a vorbit despre parcursul echipei în această primă parte a sezonului. Oficialul celor de la FC Olt Slatina își dorește ca și în anul ce urmează să facă saltul la Liga a II-a cât mai mulți juniori ai clubului.

„Lângă mine se află viitorul acestei echipe, sunt juniorii noștri, în care noi ne-am pus mari speranțe, juniori ce au revenit acasă, toți sunt slătineni, au revenit după o perioadă de formare la Școala de Fotbal Sporting Pitești. Am ținut să fie și ei prezenți, pentru că, cum Mihai (nr.red. Mihai Căpățînă) deja a făcut pasul către echipa mare și are deja câteva meciuri bune, inclusiv ca titular, ceilalți trebuie să-i urmeze exemplul. Cu multă muncă, pregătire îi vrem, în acest an, în prima echipă. Sunt slătineni, consider că am reușit un lucru foarte important în a-i aduce acasă, pentru că a existat interes și din partea altor echipe. Vrem să transmitem publicului slătinean un sincer La Mulți ani, Sărbători fericite și multă sănătate, să fie alături de noi, să ne susțină la meciuri în număr cât mai mare”, a declarat președintele clubului FC Olt Slatina, Ionuț Ivan.

Mihai Căpățână: „Sper să mă impun mai mult decât am făcut-o”

Tânărul mijlocaș de 18 ani al celor de la FC Olt Slatina, Mihai Căpățână, a avut șansa debutului în această primă parte a sezonului. „Mă simt foarte bine, având în vedere faptul că am debutat. Vreau să mă impun mai mult decât am făcut-o în anul ce urmează, iar asta se poate doar muncind. Sper ca după cantonament să fim într-o formă cât mai bună, să ne realizăm obiectivul. Băieții m-au ajutat foarte mult, prin sfaturile lor, având în vedere experiența pe care mulți dintre ei o au”, a spus tânărul jucător, provenit de la Centrul de Copii și Juniori.

Sub comanda tehnicianului Dan Oprescu s-au pregătit, în această primă parte a sezonului, juniorii clubului Mihai Căpățână, Mircea Șcheau, Mihai Perșinaru, Florin Ștefan, Robert Gherghe, Covalschi, Priseceanu (juniori A, născuți 1995-1996), dar și Coțofană, Rezeanu, Turcu (juniori B).

FC Olt va realiza trei, patru transferuri

 Președintele celor de la FC Olt Slatina, Ionuț Ivan, crede că accederea în play-off este un obiectiv realizabil, având în vedere jocul prestat în această primă parte a sezonului.

Oficialul a declarat că în această iarnă se va renunța la câțiva jucători, lotul urmând a fi completat prin realizarea a trei, patru transferuri. „Scopul nostru în acest campionat este accederea în play-off. Având în vedere diferența de două puncte față de locul șase, eu zic că suntem foarte aproape de obiectiv, suntem în grafic, jocul pe care l-a prestat echipa în această primă parte a campionatului a fost unul foarte bun. Nu trebuie să uităm faptul că echipa este 90% adunată în această vară, automat este nevoie de o anumită perioadă de timp pentru consolidarea relațiilor de joc. Una peste alta suntem mulțumiți. Clar la reunirea lotului va apărea o listă a jucătorilor care nu au dat randament, care se vor despărți de noi. Cei la care vom renunța vor fi înlocuiți. Dacă vrem performanță, atunci și nivelul celor care vin trebuie să fie ridicat. În iarna aceasta vor fi puține implementări, undeva la trei, patru jucători, în rest suntem mulțumiți. Să nu uităm că avem acești copii, iar antrenorul nostru a dat tot timpul șansa tinerilor. Nu ne este teamă că am putea compromite obiectivul dând șansă tinerilor, am jucat cu Mogoșanu, cu Mihai Căpățînă, Ciobanu, Cosmin Căpățână, Bancu, care este sub 21, noi mergem pe mâna jucătorilor tineri, pentru că ei sunt viitorul”, a declarat oficialul celor de la Slatina.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 16 Dec. 2013, 12:21 Seria 2
Pe aceeași temă