Isăilă îndeamnă ca FC Brașov să o ia de la zero. „Este dureros, dar un lucru este cât se poate de clar: în Brașov, doar Steagu” contează”

Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 11:05 Seria 2

Situația dramatică prin care trece FC Brașov continuă să producă reacții în rândul foștilor jucători și antrenori. Peste doar trei săptămâni, Tribunalul Brașov ar putea decide intrarea clubului brașovean în faliment, astfel că în această perioadă se vehiculează o mulțime de scenarii pentru viitorul lui FC Brașov, multe dintre acestea nerealiste. Se vorbește intens de o variantă care ar implica aducerea unei echipe la Brașov, care să evolueze în Liga a 2-a. O altă variantă ar fi ca FC Brașov să înceapă reconstrucția din campionatul județean, cu un proiect sănătos, chiar dacă asta ar însemna ca echipa să piardă câțiva ani pentru a putea promova în Liga 1.

„Trebuie să învățăm din greșeli”

Fostul jucător și antrenor al „stegarilor”, Daniel Isăilă, spune că FC Brașov trebuie să înceapă un nou proiect, de la zero, chiar dacă această variantă ar însemna ca „stegarii” să înceapă noul sezon din liga a 4-a sau chiar a 5-a. „FC Brașov a ajuns într-o situație dramatică și, din păcate, nu se întrevede nimic optimist în ceea ce privește viitorul acestei echipe. Până la urmă, poate așa este mai bine să o iei de la zero. Important este ca după ce se va declara falimentul să se înceapă un nou proiect curat. Datoriile clubului în acest moment sunt uriașe și nimeni nu va plăti aceste milioane de euro. Sunt multe cauze care au dus la acest dezastru și nu cred că nu mai are rost acum să le analizăm. Asta este situația în momentul de față și acum trebuie privit doar în perspectivă. Trebuie să învățăm din greșeli, iar cei care vor prelua echipa, împreună cu autoritățile locale, să înceapă reconstrucția clubului. În acest moment, fără sprijinul autorităților locale în România este foarte greu să faci performanță, iar exemplul cel mai elocvent este CSM București, club care a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin, cu un buget asigurat de Primăria București”, a spus antrenorul brașovean.

„Prefer să o luăm de la zero”

Isăilă spune că „noul FC Brașov” trebuie să dețină palmaresul, iar în această situație fanii vor fi alături de echipă. „Nu cred că este o soluție aducerea unei echipe la Brașov. Prefer să o luăm de la zero, dar să avem palmaresul lui FC Brașov. Clubul trebuie să aibă identitate, să dețină palmaresul, pentru că fanii își doresc echipa lor de suflet. Steagu” Roșu Brașov. Sunt multe exemple nereușite în țară în care s-a încercat înlocuirea unor cluburi de tradiției. La Brașov am avut multe cluburi importante, Tractorul, Metrom sau ICIM, care între timp au dispărut și doar FC Brașov a rezistat. Este dureros că s-a ajuns în această situație, dar un lucru este cât se poate de clar: în Brașov, doar Steagu” contează”, a încheiat Isăilă, care vineri va pleca în Italia pentru a vedea la lucru echipa Albaniei în amicalul cu Ucraina.

Sâmbătă, Isăilă va ajunge în Franța, unde împreună cu ceilalți doi secunzi ai echipei naționale, Viorel Moldovan și Ionuț Badea, se va deplasa la Mets, pentru a-i vedea la lucru pe francezi în amicalul cu Scoția. La Euro 2016, România face parte din Grupa A și va juca meciul de deschidere al competiției, pe 10 iunie, contra Franței, pe Stade de France. Următoarele două meciuri vor fi împotriva Elveției (15 iunie, Parc des Princes – Paris) și Albaniei (19 aprilie – Lyon).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 11:05 Seria 2
Pe aceeași temă