Iorgulescu: „CSU Craiova poate să promoveze în Liga I, așa au transmis cei de la UEFA”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2014, 14:55 Seria 2
Iorgulescu:**
  • Marți, la sediul LPF, a fost programată o nouă ședință a Adunării Generale, în cadrul căreia principalele subiecte de discuție au fost vânzarea drepturilor TV și înfiintarea Cupei Ligii.

 

Într-o conferință de presă susținută astăzi, Gino Iorgulescu a declarat că CSU Craiova poate promova în Liga I, decizia fiind trimisă de cei de la UEFA. Adrian Mititelu este cel care constesta dreptul noii echipe din Craiova de a juca în prima ligă.

„CSU Craiova poate să promoveze în Liga I, așa au transmis cei de la UEFA. Bănuiesc că va lua și licența, care până acum era provizorie”, a spus Gino Iorgulescu într-o conferință de presă.

Președintele LPF a mai spus că s-a decis înființarea unei noi competiții: Cupa Ligii. În noua competiție, ce se va desfășura din sezonul viitor, vor lua parte toate cele 18 echipe din Liga 1. Partidele se vor disputa în datele în care campionatul este oprit pentru partidele echipei naționale, iar câștigătoarea va încasa 250.000 de euro.

„S-a aprobat înființarea Cupei Ligii începând cu sezonul următor. Credem că este utilă pentru jucătorii care nu sunt prea mult folosiți de echipele lor și pentru promovarea unora tineri. Este asemănător sistemului din Cupa României. Ceilalți participanți vor primi bani pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare”, a mai spus șeful LPF.

Marius ANGHEL 09 Apr. 2014, 14:55 Seria 2
Pe aceeași temă