Ioan Horoba: „Cred că Falub va promova cu ASA în Liga I”

Marius ANGHEL 27 Mar. 2014, 23:08 Seria 2

Echipa Gaz Metan Mediaș a jucat miercuri, 26 martie, un amical cu formația Gaz Metan Daneș, din Liga a IV-a Mureș, cu ocazia aniversării stadionului din comuna Daneș. Medieșenii au câștigat cu 8-0 și au efectuat astfel un antrenament oficial înaintea partidei cu „U” Cluj, meci ce va conta pentru etapa a XXV-a a Ligii I și care se va disputa pe Stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș, luni, 31 martie, de la ora 18.30.

Președintele formației medieșene, Ioan Horoba, a oferit, în exclusivitate, pentru Sportul Mureșean, un scurt interviu.

– Ce impresie v-a lăsat participarea la acest eveniment?
– Am acceptat invitația pentru frumușețea de ceea ce s-a făcut aici la Daneș. Este o surpriză foarte plăcută pentru mine să văd că într-o comună s-a făcut un asemenea teren.

– Are gânduri formația Gaz Metan Mediaș la Cupele Europene?
– Noi încă nu avem echipă de cupă europenă. Trebuie să fim corecți și sinceri. La ce investiții se fac nu există echipă de a evolua acolo sus, dar nu este exclus o conjuctură în cazul în care echipele mai sus clasate de noi, nu își vor lua licența, și astfel Gaz Metan Mediaș să ajungă într-o poziție care să-i dea posibilitatea de a participa într-o cupă europeană, cum s-a întâmplat acum 3 ani de zile. Luni vom evolua la Târgu Mureș, deoarece echipei U Cluj i-a fost suspendat terenul o etapă. La fel a pățit-o CFR Cluj care va evolua cu Pandurii la Mediaș.

– În ce privește formația ASA Târgu Mureș, ce părere aveți de plecarea lui Ioan Ovidiu Sabău? Credeți în șansele promovării roș-albaștrilor?
– În doi ani la Târgu Mureș s-au schimbat mulți antrenori sau, mai în glumă, câți jucători are toată echipa. Eu știu că nu Sabău și-a dat demisia, ci a fost demis și este o diferență. Totuși, cred că ASA Târgu Mureș are cea mai bună echipă din Serie și sper că prin Adrian Falub și-a găsit antrenorul și va promova în Liga I. Este inexplicabil pentru mine să aduci jucători chiar de echipă națională și să vină să te bată Bihorul, Oltul care au burțile mai mari decât ale mele, iar apoi în ultima secundă să pierzi la Vâlcea, ceva nu e bine logic. Eu am crezut că ASA va defila la pas în serie și va intra în play-off cu un avantaj confortabil încât să nu aibă emoții de promovare și să-și facă echipa pentru la vară. Sper că lucrurile vor intra pe făgașul normal și vor promova.

– Cât credeți că va sta Adrian Falub pe banca tehnică a formației ASA?
– Eu cred că Adrian Falub va promova în acest sezon cu ASA Târgu Mureș în Liga I.

Articol și foto de Sorin CRĂ‚CIUN
 

Marius ANGHEL 27 Mar. 2014, 23:08 Seria 2
Pe aceeași temă