Între două meciuri oficiale, Caransebeșul își mai face timp și de-un amical. Pisano se așteaptă la un meci foarte greu la Pâncota

Cu doar două zile înainte de disputarea etapei a IV-a din Liga a II-a, FC Caransebeș 1913 a susținut joi, 17 septembrie, o partidă de verificare în compania liderului Ligii a IV-a Caraș-Severin, Hidrocon Marga. Meciul s-a încheiat cu victoria cu 6-0 a băieților antrenați de Giovanni Pisano, tehnicianul italian folosind întreg lotul de jucători pe care îl are la dispoziție.

Au marcat pentru caransebeșeni La Vecchia, în minutul 8, cu un șut în diagonală, Roman, în minutul 24, după un un-doi cu Lupu, din nou La Vecchia, în minutul 32, după ce a recuperat o minge trimisă în bară de Livan, Lupu, în minutul 40, cu un șut la colțul lung, F. Pisano, în minutul 60, reluare cu capul a centrării venite de la Boldea, și iarăși F. Pisano, în ultimul minut de joc, când a reluat balonul venit din bară la șutul lui Boldea.

FC Caransebeș 1913 a început în formula: Pascal, Suciu, Moisii, Stelitano, Bușu, Cârstoiu, Livan, Roman, Lupu, La Vecchia, Stoica; au mai intrat pe parcursul meciului: Negrilă, Stoichițoiu, H. Bona, Bogdanovici, Telecican, Suru, Boldea, Dumitru, Săulescu, Curelea, F. Pisano.

„Am vrut să văd mai mult din punct de vedere tactic cum se mișcă echipa, fiindcă, cu siguranță, sâmbătă nu-l putem folosi pe Răducu, care este accidentat și nu va putea fi recuperat și nici nu știm cât timp va fi indisponibil. Băieții au răspuns bine, într-un meci amical pot să le explic mai clar presingul, posesia mingii, fiindcă antrenamentul e una, iar un meci e altceva. În afară de scor, care e pe planul doi, m-au interesat aceste aspecte”, a spus Giovanni Pisano.

Întrebat cum de a hotărât disputarea acestei partide atât de apropae de meciul de sâmbătă, de la Pâncota, și dacă decizia sa e urmare a înfrângerii de pe teren propriu suferită în etapa a III-a, în fața celor de la FCM Baia Mare, tehnicianul gugulanilor a declarat că acest amical nu are nicio legătură cu eșecul de sâmbăta trecută, ci doar ca să vadă aspectele pe care le-a enumerat și că, ori de câte ori va avea ocazia, între două meciuri de campionat, așteaptă orice adversar dispus să vină pentru o partidă de verificare la Caransebeș.

Pisano: „Mergem la Pâncota să ne facem jocul, să jucăm deschis”

Referitor la întâlnirea de sâmbătă, 19 septembrie, din deplasare, cu Șoimii Pâncota, Pisano a declarat: „Un meci foarte, foarte greu, știm că e foarte greu la Pâncota, pentru orice echipă care merge acolo, dar, cum am spus de fiecare dată, nu ne interesează ce adversar avem, mergem acolo să ne facem jocul, să jucăm deschis, nu avem de gând să ne închidem, nu mergem să jucăm cu tactica de a nu lua gol, pentru că de ce ți-e frică nu scapi. Mergem la Pâncota cu gândul să facem un meci bun, cu atât mai mult cu cât avem o echipă bună, bine pregătită fizic, și asta s-a văzut în toate meciurile, băieții au alergat până în minutul 90, au ținut foarte bine ritmul, și eu sunt încrezător privind acest joc”.

Din declarațiile lui Giovanni Pisano, se pare că transferul senegalezului cu pașaport italian încă nu s-a efectuat, deoarece, fiind un jucător Under 19, procedura este mai dificilă. Tocmai din această cauză a plecat de la echipă și Pasquale Mena, el fiind minor. „Noi suntem însă o echipă omogenă, avem mulți jucători, iar dacă băieți ca Suru sau Telecican sunt rezerve, înseamnă că avem un lot valoros, cu concurență foarte mare pe posturi. Iar apropo de proceduri, Cartea Verde a lui La Vecchia abia acum a ajuns la noi, mergem la FRF cât mai repede, astfel încât acesta să fie pe bancă ori în teren sâmbătă, la meciul de la Pâncota”, a mai spus Pisano.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă